CTC, Vali Bărbulescu… dar și UTA, în centrul atenției la a doua zi de Festival Arad Open Air | Foto

  de Andreea Daniela B. | 15 August 2021, 1:33 PM | Muzică | Știri Arad | Topic special

  1

  Dacă prima zi a festivalului Arad Open Air a fost un real succes datorită numelor mari care au reușit să întrețină atmosferă și să aducă zâmbetul pe fețele arădenilor, nici cea de-a doua zi nu a fost mai prejos! A doua zi a festivalului a fost una importantă din mai multe puncte de vedere. S-a cântat, s-a dansat, iar pe scenă au urcat mai mulți DJ care chiar au știut cum să-și facă treaba.

  Citește și: Cargo, Outlandish și Subcarpați au „decolat” cu publicul către o lume a euforiei la Festivalul Arad Open Air | Galerie foto 

  Kings are Overrated, Zeze, Baskka, CTC, Gojira&PlanetH, Vali Bărbulescu, Julian Jordan, Chris Hype și Mike Kross au întreținit atmosfera prin multă muzică mixată în așa fel încât simțeai că ei și-au dorit cu adevărat să fie acolo. Au reușit să aducă mii de arădeni la un loc și să-i facă pe toți să danseze în sincron. Orele au trecut mai repede decât ți-ai putea imagina și muzica a răsunat atât de tare încât un dialog nu și-a fi avut rostul dacă te aflai în mijlocul mulțimii.

  Chiar dacă artiștii care au urcat pe scenă nu au spus prea multe cuvinte, ei au transmis tot ce era de transmis prin muzică, multă muzică bună care a prins la public încă din prima.

  Desigur, printre DJ se numără și câțiva artiști, trupa CTC fiind cea care a făcut lumea să cânte din tot sufletul. Aparent, aceștia sunt extrem de cunoscuți și publicului din Arad, iar arădenii nu s-au sfiit să-și arate admirația pentru versurile trupei.

  C.T.C. este o trupă de hip-hop din România, înființată la sfârșitul anului 1999 în formula DOC (Vlad Munteanu), Deliric (Răzvan Eremia) și Vlad Dobrescu. DJ Paul s-a alăturat odată cu trecerea lui Vlad Dobrescu de la platane la microfon, însă acesta a părăsit formația. Mai apoi DJ Nasa s-a alăturat trupei.

  De asemenea, este de menționat că trupa a pus bazele primului label independent de hip-hop „Facem Records”, primele realizări ale label-ului fiind cele două volume ale mixtape-ului Vlad Dobrescu și DJ Paul prezintă Facem Records.

  În primăvara anului 2002, Facem Records a organizat concertul de hip-hop „Reanimare 101”, unde a reunit nume precum Da Hood Justice, K-Gula, Cedry2k, Nwanda, Khidja Cloud Society, Raku, Pirats Klan și bine-nțeles CTC. Tot în 2002, după apariția pe diverse compilații, Facem Records lansează EP-ul CTC & Cedry2k – Secretul din Atom care definește stilul C.T.C.

  După lansarea acestui album, membrii trupei încep să fie invitați pe albumele unor trupe consacrate precum: R.A.C.L.A , Da Hood, K-Gula, Bitză, Zale. Totodată, trupa apare și pe compilații precum: „Loop records”, „Afront”, „The Under Project” și „Proiectul Verde”.

  UTA, de nelipsit și la AOA

  Și cum spuneam, ziua a fost una specială pentru că n-a fost doar AOA la Arad, ci și UTA, echipa de suflet a arădenilor, a avut meci mare cu Universitatea Craiova. Și a câștigat, victoria fiind sărbătorită chiar și la Arad Open Air acolo unde imnul UTA-ei a fost cântat de toți cei prezenți, în timp ce pe marile ecrane a apărut „sigla” echipei.

  A fost frumos, lumea parcă s-a unit și toți s-au bucurat pentru că UTA nu a fost uitată, mulți dintre cei prezenți ajungând acolo chiar după ce s-a terminat a doua repriză a meciului.

  Și Vali Bărbulescu a făcut un show memorabil

  Îl amintim și pe Vali Bărbulescu care a urcat pe scenă și a încântat urechile arădenilor.

  Conform internetului, la vârsta de 15 ani, Vali și-a început cariera de DJ folosind celebrele platane SL1200 MKII. Un an mai târziu obține trei rezidențe lunare în Hippodrome, Graffiti și Chrome, cele mai bine cotate locații la vremea aceea. Au urmat multe alte giguri în cele mai cunoscute cluburi din țara și din străinătate.

  El a mixat la petrecerea de lansare a celui mai cunoscut club din România, Kristal Glam Club. A mixat alături de nume cunoscute ca James Zabiela, ATB, Roger Sanchez, David Morales. În anul 2004, la Miami Winter Music Conference decide să deschidă propriul său label, care se numește Valio Records. A fost votat pe thedjlist.com cel mai bun DJ român doi ani consecutiv.

  La Romanian Music Awards 2010 a câștigat premiul special „Cel mai bun DJ de radio”.

  Acum, Vali lucrează la postul de radio Vibe FM datorită ambiției sale de a promova piesele de club în FM. A fost prins de virusul televiziunii și de-a lungul anilor a prezentat pentru MTV și TVR1. Vali Bărbulescu a afirmat într-un interviu: „muzica reprezintă viziunea mea artistică iar fotografia este muzica„.

  Pe lângă muzică, Vali este fotograf de modă iar FHM este doar una dintre publicațiile glossy în care fotografiile sale sunt publicate.

  Mai multe despre AOA nu prea sunt de spus. Ziua doi a fost una extrem de reușită și se vede că oamenii au așteptat cu sufletul la gură să aibă parte de un asemenea eveniment. Din fericire, mai e o zi și considerat „cap de afiș” este cunoscutul DJ Dirty Nano. De asemenea, înainte și după el vor urca pe scenă mai mulți artiști care vor întreține atmosfera începând cu ora 19 și până dimineață.

  received 854386858521787 edit 18975563914812

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.