CSM Arad încrucișează paletele în Superliga de tenis de masă

  de Dan Lazăr | 30 octombrie 2019, 12:38 PM | Sport

  0

  Cu un lot a cărei medie de vârstă este de 16 ani, CS Municipal Arad – antrenor Cristian Dodean – încearcă să se mențină în elita tenisului de masă feminin.
  Între 1-4 noiembrie, la Buzău, se desfășoară primul turneu al Superligii feminine de tenis de masă, ediția 2019-2020. Printre protagoniste se află și fetele pregătite de Cristian Dodean, care vor înfrunta, în ordine, pe: CSM Moinești, CSA Steaua, CS Politehnica Iași (vineri), CSM Bistrița, ACS Dumbrăvița, CSM Slatina (sâmbătă) și Farul Constanța (duminică).

  Cristian Dodean: „Vizăm menținerea în Superligă”

  „Obiectivul în această ediție de campionat este menținerea în Superligă. Ne dorim să creștem aceste fete, pentru că am ajuns la concluzia că este mai bine să le acordăm lor o șansă, decât să aducem jucătoare de peste hotare. Dacă o să retrogradăm nu este nicio problemă, vom încerca anul viitor să revenim în Superligă”, ne-a declarat Cristian Dodean.

  Reabilitarea de la „Ghiba” a scos-o din lot

  CSM Arad se va baza la turneul de la Buzău pe: Adela Strună (15 ani), Irina Rus (16 ani – FOTO) şi proaspăta achiziție Ana Barbu (o bucureșteancă de 17 ani). Din lot a mai făcut parte o sportivă, Andreea Neamțu, însă… reabilitarea Colegiului Național „Elena Ghiba-Birta”, acolo unde învață aceasta, au scos-o, momentan, din echipă. „Ea are cursuri după-amiază și nu poate participa la antrenamente. Oricum, din iarnă, vom mai transfera o junioară, pentru a avea posibilitatea de înlocuire”, spune Dodean.

  Steaua lui Szocs, favorită la titlu

  În ceea ce privește favorita la titlul național, antrenorul arădencelor a fost ferm: Steaua, în condițiile în care sub culorile acestei echipe evoluează Szocs și Dragoman, două valori certe ale tenisului de masă autohton și internațional. „Farul Constanța și Dumbrăvița sunt alte echipe care se pot lupta pentru medalii”, spune tehnicianul CSM Arad.
  Sistemul sezonului 2019-2020 în Superligă nu diferă de cel din ultimii ani, după turneul tur de la Buzău, în aprilie 2020 având loc turneul retur, urmat de faza grupelor 1-4 și 5-8, cu meciuri tur-retur. Ultimele două clasate, printre care sperăm să nu se regăsească tânăra echipă arădenă, vor retrograda în Divizia A.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.