Cronologia viitorului îndepărtat

  de [email protected] | 21 aprilie 2014, 4:14 PM | Știință

  0

  La ce ne putem aștepta peste 1000 de ani, 10.000 de ani, un milion sau… 10 cvadrilion de ani? Ce se va petrece pe Pământ sau în Univers… dar, cel mai important pentru noi, ce se va întâmpla cu omenirea? La aceste întrebări au încercat să ne dea răspunsuri științific-pertinente cei de la BBC, într-un infografic creat de iibstudio.

  „Timeline of the far future” nu e un fel de previziune astrologică de tip horoscop, ci mai degrabă o succesiune de statistici, calcule și date exacte cunoscute printre oamenii de știință. Astfel, tabelul cronologic indică faptul că peste o mie de ani, în caz că civilizația s-ar „evapora”, majoritatea clădirilor și podurilor de astăzi s-ar dărâma, dar sunt șanse mari ca monumentele masive din Giza sau sculpturile din muntele Rushmore să persiste și peste un milion de ani. Peste o mie de ani, 29% din totalul dioxidului de carbon eliberat înainte de anul 2100 încă ar polua aerul, iar peste 2000 de ani gheața de pe Groenlanda se va topi în întregime, în caz de încălzire globală maximă (+8C). În cel mai bun caz, Antarctica se va topi complet peste 50 de milioane de ani, ridicând nivelul mării cu 75 metri, atunci când continentul va migra spre nord. Până atunci însă, întreaga galaxie ar putea fi colonizată chiar și cu o viteză normală (sub viteza luminii).

  Peste 100.000 ani, titaniul din laptopul tău MacBook va intra în coroziune iar stelele de pe cer vor fi complet altele decât cele văzute acum. Peste 5124 de ani (pe tabel scrie 5125, dar acesta a fost creat în decembrie, anul trecut), mai exact pe data de 3 mai 7138, un nou ciclu calendaristic maias se va termina. Probabil că se va vorbi din nou de o Apocalipsă :) sau… poate Apocalipsa chiar va fi mai aproape…

  Pentru alte detalii interesante, vezi tabelul de mai jos…

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.