sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Criticul de teatru George Banu a murit la 79 de ani

  de - | 21 ianuarie 2023, 8:41 PM | Naţional

  0

  (foto: G.Garitan / Wikipedia)

  Criticul de teatru George Banu a murit, la vârsta de 79 de ani. Anunțul a fost făcut sâmbătă de directorul Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu, Constantin Chiriac, pe pagina sa de Facebook.

  Reputatul teatrolog George Banu a debutat la începutul anilor 1960, în Revista „Secolul XX”, și a continuat prin asigurarea rubricii de teatru, succesiv, la revistele „România literară” și „Contemporanul”.

  S-a stabilit la Paris în 1973, unde a fost de trei ori laureat pentru cea mai bună carte de teatru în Franța. A fost membru UNITER și membru de onoare din străinătate al Secției de Filologie și Literatură a Academiei Române, potrivit Radio România Actualități.

  A publicat zeci de cărți, printre care amintim „Ultimul sfert de secol teatral: O panoramă subiectivă”, „Dincolo de rol sau Actorul nesupus: Miniaturi teoretice, portrete, schiţe”, „Livada de vişini, teatrul nostru: Jurnal de spectator”, „Recherches sur la biologie du peuple roumain” și „Parisul personal: casa cu daruri”, titluri ce se găsesc și în arhiva bibliotecii arădene.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.