duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Criticat aspru pentru un comentariu la gala premiilor BAFTA, Stephen Fry și-a închis contul de Twitter

  de - | 15 februarie 2016, 10:28 PM | Monden

  0

  Actorul britanic Stephen Fry și-a închis luni contul de Twitter, după criticile dure primite la adresa unui comentariu făcute de el în ajun, la Londra, în calitate de prezentator al galei premiilor Academiei Britanice de Film (BAFTA), relatează Agerpres, citând BBC.

  Popularul om de televiziune a provocat un val de nemulțumire din cauză că a comparat-o pe creatoarea de costume Jenny Beavan cu ”o vagaboandă”, o persoană care rătăcește pe străzi, purtându-și toată avuția într-un sac (”bag lady”).

  În vârstă de 65 de ani, Jenny Beavan a apărut la ceremonia de la Londra îmbrăcată cu o haină neagră de piele, bluză albă, pantaloni de culoare închisă și o eșarfă gri legată neglijent în jurul gâtului, ținută care contrasta puternic cu modele haute-couture cu care s-au afișat pe covorul roșu restul artiștilor. După ce ea a primit premiul pentru ”Cele mai bune costume”, realizate pentru pelicula „Mad Max: Fury Road” și s-a întors în sală, Fry a afirmat că ”numai o creatoare de costume de cinema ar fi putut veni la aceste premii îmbrăcată ca vagaboandă”.

  Indignate, multe dintre persoanele care îi urmăresc contul de Twitter i-au cerut să prezinte scuze designerului. Stephen Fry a afirmat, ulterior, că ea este ”o îndrăgită prietenă a sa”, care i-ar fi înțeles cuvintele, dându-și seama că făcuse o ”glumă”. Pentru a da greutate spuselor sale, a postat și o fotografie în care apărea împreună cu Jenny Beavan.

  ”Jenny vagaboanda Beaven și Stephen revoltător porc misogin Fry, la petrecerea de după” (premiile BAFTA), a adăugat cunoscutul interlocutor.

  În pofida acestor clarificări, luni dimineață el și-a șters, se pare, profilul de pe Twitter, rețea socială în care era foarte activ.

  Stephen Fry a fost prezentatorul galelor BAFTA de peste zece ani și, de multe ori, a avut intervenții ironice la adresa unor stele ale filmului.

  În 2016, modul în care s-a achitat de această dificilă misiune nu a fost însă unanim dezavuat. Un cunoscut realizator de radio, Scott Mills, a declarat că ”Stephen Fry a fost o gazdă excelentă”. ”Stephen Fry, nu ai primit instrucțiunile? Nimeni nu mai are voie să glumească”, a afirmat, ironic, la rândul lui, actorul Matt Lucas.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.