Update Cheltuieli de milioane de lei în plus, din bugetul Aradului, pentru lupta împotriva pandemiei de Covid-19

  de Raluca Medeleanu | 15 aprilie 2020, 11:30 AM | Administraţie | Coronavirus | Recomandările editorilor

  0

  O nouă ședință a Consiliului Local Municipal este planificată astăzi, în Sala Ferdinand, pentru a vota modificări aduse bugetului municipiului Arad. Este vorba de o rectficare bugetară pe care municipalitatea se vede nevoită să o realizeze date fiind cheltuieli urgente care trebuie achitate în contextul pandemiei de Coronavirus.

  Rectificările pe care le votează consilierii locali în ședința de astăzi vizează plata unor subvenții către „Sănătate” ( 1.100.000 lei), plata serviciilor de carantinare (1.100.000 lei ), oferirea de sprijin financiar pentru Spitalul Județean Arad, în vederea tratării pacienților cu Covid-19 (700.000 lei), oferirea de sprijin financiar pentru adăpostirea oamenilor străzii (60.000 lei, respectiv 55.000 lei), dar și continuarea dezinfectării orașului (115.000 lei).

  Nu în ultimul rând, consilierii locali municipali aprobă și cuantumul cheltuielilor zilnice cu hrana angajaților autoizolați la locul de muncă (de maxim 30 lei/zi/persoană), cu specificările că sumele cheltuite din bugetul local se alocă pentru: 18 persoane angajate ale Direcției de Asistență Socială Arad pentru care se instituie măsura de izolare preventivă la locul de muncă, pentru 13 persoane beneficiare ale Centrului Social cu destinație Multifuncțională care se află în izolare preventivă și nu au aparținători. Transportul hranei se va asigura din bugetul Centrului Social Cantina Municipală Arad.

  Update

  În urma ședinței CLM, biroul de presă a Primăriei Arad a emis un comunicat de presă prin care anunță, pe lângă votarea rectificării bugetare despre care am scris mai sus, încă un proiect important care a trecut de votul consilierilor: schimbarea destinației unor imobile aflate în proprietatea publică a municipiului Arad, pe perioada instituirii stării de urgență.
  Astfel, imobilul situat pe str. Voinicilor nr. 2/6 va deveni adăpost pentru persoanelor aduse din mediul stradal, iar imobilul de pe strada Izoi nr. 1, va fi folosit pentru izolarea preventivă la locul de muncă a personalului Direcției de Asistență Socială.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.