vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Cristinel a murit și nu prea la doar 32 de ani! Mama lui are de ce să plângă…

  de Special Arad | 21 iunie 2018, 8:44 AM | Naţional

  1

  Cristinel Viorel Ibriş (32 de ani) este un tânăr cu state vechi infracţionale. Dacă până în anul 2010 era cunoscut în Focşani pentru cele peste 100 de infracţiuni rutiere, fiind judecat pentru conducere fără permis de conducere, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, evaziune fiscală, între timp a devenit specialist şi fals în înscrisuri oficiale.

  În 2015, Cristinel Viorel Ibriş a fost condamnat la şase ani de închisoare, după ce a falsificat adeverinţe de salariat, cu ajutorul cărora, prin diverşi complici, a achiziţionat bunuri electrocasnice. Cum sentinţa nu era definitivă, el a gândit că dacă îşi va înscena moartea va scăpa de puşcărie, mai ales că îl aştepta un „bonus” de peste 800 de zile, în urma unei vechi condamnări pentru care fusese eliberat condiţionat, scrie adevarul.ro.

  Vrânceanul a falsificat ştampile, pe care le-a aplicat pe un formular de act de deces. În baza actului falsificat, tânărul şi-a trimis mama la Serviciul de Evidenţa Populaţiei din sectorul 3 Bucureşti, care i-a eliberat un document cu care femeia s-a prezentat la Curtea de Apel Ploieşti, unde se judeca în apel procesul tânărului. Astfel, magistraţii au fost nevoiţi să înceteze procesul „prin decesul inculpatului”.

  Poliţiştii s-au autosesizat în acest caz şi l-au găsit pe Ibriş acasă, teafăr şi nevătămat. Tânărul s-a ales astfel cu un nou dosar penal. Tânărul şi mama lui au fost trimişi în judecată pentru infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale, iar săptămâna trecută magistraţii de la Judecătoria Focşani i-au stabilit pedeapsa. Ibriş a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, la care se va adăuga şi restul de 822 de zile rămase neexecutate din vechea condamnare pentru care a fost liberat condiţionat.

  În acelaşi dosar, mama tânărului a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendare pentru infracţiunea de uz de fals, scrie adevarul.ro.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.