sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update Cristina Dinu, sportivă legitimată la CS Sportsin Arad, a câștigat în primul tur al calificărilor la Transylvania Open

  de Dan Lazăr | 9 octombrie 2022, 7:59 AM | Sport | Topic special

  0

  UPDATE. Tenismena legitimată la CS Sportsin Arad a cedat în turul secund, 4-6, 5-7, în fața belgiencei Bonaventura. Dinu a condus în setul doi cu 5-1…

  Cristina Dinu, tenismenă legitimată la CS Sportsin Arad, a câştigat, sâmbătă, în prima rundă a calificărilor turneului Transylvania Open WTA 250, care a debutat în BT Arena din Cluj-Napoca.

  Cristina Dinu (29 ani, 357 WTA) a câştigat în faţa principalei favorite a calificărilor, bulgăroaica Viktoria Tomova (27 ani, 91 WTA), cu 6-4, 6-1, în doar 59 de minute. Tomova se impusese în faţa bucureștencei legitimate la CS Sportsin Arad (președinte Călin Moga) din acest an, în primul tur la Mamaia (ITF), cu 6-4, 5-0 (abandon Dinu), în sezonul 2014.

  În runda finală a calificărilor, Dinu o va înfrunta pe belgianca Ysaline Bonaventure (28 ani, 122 WTA), victorioasă în faţa ucrainencei Katerina Baindl, locul  cu 6-7 (3), 6-4, 6-4. Dinu a câştigat singurul său duel cu Bonaventure, în 2013, la Croissy-Beaubourg, în optimi, cu 7-5, 6-4.

  În turul secund al calificărilor a mai pătruns o româncă, Alexandra Cadanţu (32 ani, 174 WTA), care a reuşit să o învingă pe Clara Burel (21 ani, 118 WTA), cu 5-7, 6-3, 6-3, după două ore şi 17 minute de joc.

  Dinu și Cadanţu-Ignatik şi-au asigurat câte un cec de 2.000 de dolari şi câte 12 puncte WTA.

  Alte trei românce, Briana Szabo (fiica arădeanului Adrian Szabo), Gabriela Talabă-Lee şi Lavinia Tănăsie, au pierdut în primul tur al calificărilor.

  Patru românce au intrat direct pe tabloul principal de simplu la Cluj-Napoca, Ana Bogdan, Jaqueline Cristian, Gabriela Ruse şi Irina Bara, ultimele trei campioane, în trecut, la ITF Arad.

  Dan Lazăr (Cluj-Napoca)

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.