marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  ExclusivCristina Bibarț, directorul Regiei Autonome Zona Liberă Curtici, confundă societatea cu propria firmă și pe angajați cu niște animale. Liderul sindicatului s-a adresat ITM-ului! (I)

  de Alin Olteanu | 28 martie 2017, 1:21 PM | Investigaţii | Recomandările editorilor

  17

  În 2016, primăvara, presa locală publica o serie de articole prin care se dezvăluia că Regia Autonomă „Administrația Zonei Libere Arad-Curtici” e o adevărată bombă cu ceas. Agenţii economici care-şi desfăşoară activitatea acolo erau și sunt nemulţumiţi din cauza tarifelor mari pe care sunt obligaţi să le plătească, cu toate că, chiar dacă nu exportă în spaţiul extracomunitar, nu beneficiază de nicio facilitate. De asemenea angajații acuzau că erau tratați ca niște animale de către directoarea Bibarț, soția viceprimarului Aradului, Călin Bibarț.

  Între timp, pe parcursul unui an, lucrurile nu numai că nu s-au liniștit, ci chiar s-au agravat. În ultimele 7-8 luni și-au dat demisiile aproximativ 15 persoane, toate acuzând comportamentul directorului, un director care pare a conduce o societate care „mulge” fără rost niște societăți, neavând – la această oră – nicio justificare pentru banii pe care îi încasează.

  Ca un făcut, pe directoare se pare că o apucă năbădăile primăvara și, mai mult, acum, s-ar părea că are și motive mai serioase să „o ia pe ulei”. Parte din angajați, mai ales cei 11 care au reușit să se unească într-o grupă sindicală afiliată ”Sed Lex”, acum, în 2017, susțin că directoarea are un comportament de dictator, ca și cum Regia Zona Liberă Curtici ar fi moștenire de familie, că metodele pe care aceasta le folosește pentru a „executa” și teroriza pe oricine i se opune sunt de-a dreptul draconice. A refuzat orice încercare de dialog cu reprezentanții sindicatului și, începând de atunci, lucrează doar la execuția fiecăruia dintre membrii care nu-și dau demisiile.

  Știam de problemele de la Zona Liberă Curtici, investigam niște aspecte de mai multă vreme, legate de niște deplasări în țări mai mult decât exotice, plătite de societate (și o să revenim în zilele următoare la asta), dar ceea ce ne-a făcut să grăbim lucrurile a fost un eveniment care a avut loc vineri, în urma căruia liderul sindical Bogdan Florin Ardelean a fost transportat cu Ambulanța, acuzând dureri puternice în piept, în urma unei dispute cu patru reprezentanți de la sediul unde „Coana Mare” (unii așa îi spun…) Bibarț tronează în Arad.

  Am plătit bilet 35 de lei,

  pentru persoană și mașină (de ce?, nu știm!), și am intrat în Zona Liberă Curtici sâmbătă. În coșmelia aceea unde am primit biletul, factura și chitanța, eram urmăriți, am simțit asta!, prin camerele video amplasate mai ceva ca la intrarea în sediul SRI-ului. Parcă simțeam privirea directoarei asupra noastră…

  Angajaților care s-au înscris în grupa sindicală, doamna director Bibarț le face anumite chestii… Spre exemplu: îi urmărește prin smartphone pe camerele video, îi sună noaptea să-i întrebe de ce nu stau în picioare (deși nu au clienți la poartă), pe angajații de la poartă de la Curtici i-a trimis la Aeroportul Arad și invers etc (deocamdată). Cum spuneam, în ultimele luni și-au dat demisiile aproximativ 15 persoane, printre care contabila șefă, directorul economic, toate acuzând comportamentul directorului. Imaginați-vă că, la un moment dat, se pare că pe o angajată a trimis-o cu biroul în podul instituției… iar aceasta nu a mai rezistat și a plecat.

  Pare că doamna director stă noaptea și se gândește ce să le mai facă subordonaților – care nu-i ling mâinile… în cel mai bun caz asta! – care nu fac așa cum dictează dumneaei.

  Joi are loc o ședință a Consiliului de Administrație a Regiei Zona Liberă Curtici Arad, for din care reprezentantul Ministerului Finanțelor s-a retras. Din informațiile pe care le avem doamna Bibarț vrea să execute și sindicatul și pe liderul acestuia. Indiferent de rezultat, noi o să continuăm să vă dezvăluim ce am început azi: neregulile din societatea condusă de nevasta viceprimarului Călin Bibarț, o societate careia nu-i mai înțelegem rostul, decât pe acela că varsă niște bani în buzunarele cui trebuie.  Doar imaginați-vă ce caracatiță ni s-a dezvăluit așa, deodată, când am aflat că director de marketing, de vreo opt ani, este Ovidiu Ilie, liberalul, apropiat găștii lui Falcă, care mai este și președintele Consiliului de Administrație de la SC Gospodărirea Comunală Arad! Același Ovidiu Ilie care, susțin  nu prea a dat pe la serviciu, la această vacă de muls numită Regia Zona Liberă Curtici, decât de vreo câteva luni încoace.

  Degeaba am căutat confirmare pentru salariul de 12000 de lei pe lună (aici nu sunt incluse primele de care se pare că se „abuzează” într-o regie ca aceasta) pe care-l încasează doamna Cristina Bibarț ca și director. Nu a catadicsit să și-l completeze pe declarația de avere. Nici ea, nici viceprimarul. Parcă legea din România nu e și pentru ei… Dar, asta rămâne de văzut.

  La ITM Arad a fost înregistrată o sesizare, depusă de liderul grupei sindicale, prin care arată că vineri, 24 martie, din cauza unei „acțiuni ilegale a conducerii societății, când patru persoane care sunt angajate pe alte funcții decât aceea de controlor poartă, respectiv contabilitate, secretariat, șofer m-au desconsiderat, ignorându-mi prezența, au început controale la registrele punctului de lucru etc.” După două ore de tocare psihică într-un asemenea mod pervers, Bogdan Ardelean a început să simtă dureri în piept, fiind chemată Ambulanța.

  Directoarea Cristian Bibarț nu este la serviciu. Secretara ne-a spus că e în concediu medical pentru două zile: azi și mâine. Ieri știm că a fost la Curtici, deoarece am aflat că a dispus la fața locului să se scoată aerul condiționat din cămăruțele portarilor (o altă tracasare…). Am sunat-o pe mobil și am avut o senzația, auzindu-i răspunsurile, că minte de îngheață apele și nu-și va asuma nimic.

  Într-adevăr, nu avea cum să știe că s-a depus o plângere la ITM Arad, pentru că e depusă azi. Dar am întrebat-o dacă știe că a intervenit Ambulanța, vineri, fiind acordat ajutor unui subordonat de-al ei, aflat la această oră în concediu medical, iar directoarea ne-a spus că NU ȘTIE! La fel, a spus că NU ȘTIE de niciun control asupra angajatului de la Pază! Efectiv, la tot ce am întrebat, a spus că „nu știe… că n-am fost, că nu, că n-am”… Jenant! Când își va aduce aminte, vă promitem că o să publicăm declarația pe care o va face.

  P.S. Cu privire la reclamația făcută la ITM, suntem și noi curioși să vedem ce rezolvare va avea, având în vedere că Inspectoratul Teritorial de Muncă este o instituție condusă de PSD, iar Zona Liberă este o regie la dispoziția, cheremul și înfruptarea PNL.

  (Va urma)

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

   • Dragilor, dar Inspectoratul Teritorial de Muncă este o instituție condusă de PSD, PSD este condus de Dorel Caprar iar acesta este prietenul sotiei lui Bibart ! Asadar, ce o face ITM-ul ? Constata cum se bucura Bibart ca are sotia, prietenasi ? Apopo, daca se ajunge la instanta poate judeca Lazarescu ! Prietenia pura intr-un oras ca Aradul se intinde peste ani si aduna oameni

    +30 voturi
    +1
    -1
  1. Curtea de Conturi a României și-a făcut datoria, acum mai trebuie să-și facă datoria și PNL Arad, poate se așteaptă intervenția Partidului Popular European, dacă trebuie intervenim. O asemenea femeie n-are ce căuta în funcții de conducere, locul ei este în pădurile pe care Călinuț le-a lăsat de izbeliște,să păstorească turme de mistreți, poate un lup o va vedea și va crede că este Scufița Roșie. Acum vorbesc serios, PNL Arad doarme? Simpatia în rândurile arădenilor scade ușor, ușor,domnule Falcă te vei trezi în minoritate, fii decis și fă ordine în PNL Arad, asemenea oameni nu fac cinste Brătienilor.

   +29 voturi
   +1
   -1
  2. Zona Libera Curtici a fost intotdeauna o societate de stat de muls, o institutie fantoma infiintata ca sa fie sifonati bani cu nemiluita, s-au faccut excursii de protocol in tari straine, s-au facut cheltuieli nejustificate exagerate de protocol, s-au facut achizitii umflate cu dedicatie de la firmele familiei sau interpusilor directorilor. De la inceput la Zona Libera a fost totul penal, iar angajatii au avut doua variante: ori sa plece capul si sa devina pupincuristii sefului, ori sa plece. Vorbesc in cunostinta de cauza. Dar intr-adevar, totul a culminat cu numirea acestei frustrate, sotia politrucului Bibart, care a mai adus in plus si isteriile cu iz de mahala si razbunarile tipice unui om marunt, incult, inferior.
   La Zona Libera nu s-a vrut niciodata sa se faca lumina referitor la fapte cu iz penal, deoarece e o institutie de muls pentru partidele aflate la putere. Se va pune batista pe tambal si acum, eventual prin indepartarea discreta a toapei asteia, pentru a nu rascoli prea mult mizeriile care se intampla acolo.

   +40 voturi
   +1
   -1
  3. Pe cand o ancheta de genul acesta la ITM? Acolo lucrurile sant mult mai grave, si „doamna INSPECTOR SEF” NU ESTE SOTIE DE VICEPRIMAR, este „sotia” ( ma rog, fosta, in acte) a unui NO NAME care este plin de datorii si face firme pe banda rulanta care pe urma le falimenteaza.
   La ITM este interzis, este PSD si nu aveti voie la ancheta? Probabil doamna Cristina Bibarț este prietena sau invatacelul doanei INSPECTOR SEF de la ITM.

   Din pacate la conducerea institutiilor publice avem deaface doar cu PCR (Pile, Cunostinte, Relatii) sau CEL MAI BUN COTIZANT PSD (cazul ITM)

   +19 voturi
   +1
   -1
  4. Aici nu e caz de itm e caz de dna si daca cele relatate se pot dovedi mult mai grav de consiliul discriminarii pentru ca sa dai ordin sa scoti aerul conditionat unor angajati tine de sclavie si discriminare…bibart falca igas pistru cionca nulitatiile astea au distrus viitorul aradului!!!

   +18 voturi
   +1
   -1
  5. Familii, famiglii… Falcă-Seculici, Bibarț, Cuvinean (CTP+Crucea Roșie), Pârvulescu, Pistru, Boghicevici, Igaș (da, da, doamna dr. Igaș-cabinete de analize medicale agreate), Ardelean-Cotoraci (ăștia măcar nu-s pe bani publici), șamd, șamd (mai adăugați și voi). Cosa Nostra e o glumă, față de îmbârligătura de la Arad.

   +18 voturi
   +1
   -1
  6. De ce tu suprat. nu știe, asta muier traba karbasan, la arab este mare, este și ban. dau eu tot ce trebe și tot mulțumit și voi si el muier cu par alb, nu este ca ea la mine rog ruman spune cum face să vedem cu ia, estem mult petrol dau la cine duce la mine. shakar
   alllah ‘akbar

   +3 voturi
   +1
   -1
  7. Daca sefa isi ia salaru asta monstruos paznicii de ce sa nu faca si ei un ciubuc la bariera? in ce tara traim? avem copii de crescut, nu au dat in cap la nimeni, lasa ca e de unde n o murit nimeni ca nu or taiat chitanta la 2, 3 oameni sau masini, altii fura de rup si nu le face nimeni nimic

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.