joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Cristian Tălmaciu, agentul „Gâlmă” din Poliția Arad – trimis în judecată pentru trafic de influență, abuz în serviciu și… încă „câteva”

  de Special Arad | 19 august 2017, 9:16 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  8

  Știri Arad – Comunicat. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, prin rechizitoriul din data 17.08.2017, au dispus trimiterea în judecată  a inculpatului  TĂLMACIU CRISTIAN pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influență în formă continuată,  abuz în serviciu în formă continuată,  divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice în formă continuată, și  divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice

  Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că inculpatul, în calitate de agent de poliţie, în cursul anului 2016, a intervenit în repetate rânduri pe lângă colegii de serviciu pentru ca aceștia să nu ia măsurile legale care se impuneau în diverse situații, față de persoane depistate în trafic care încălcau dispozițiile legale.

  Totodată, a fost semnalat că există o „practică”  constând în contactarea telefonică a agentului de poliție de către anumiți conducători auto, cărora le asigura protecția, în timp ce sunt verificați de către colegii inculpatului din cadrul Serviciului Rutier Arad și, prin diverse metode (efectuarea  unui scurt apel telefonic pe postul telefonic al colegului  sau discuția directă cu colegul, ori transmiterea de mesaje prin invocarea unei relații de rudenie ori prietenie între conducătorul auto verificat și inculpatul), agenții de poliție erau determinați de inuclpat să nu aplice sancțiunile contravenționale constatate sau să procedeze la aplicarea unui avertisment și nu a unei amenzi, pretinzând remiterea unor bunuri sau servicii de la respectivii contravenienți.

  Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare la Tribunalul Arad.

  Facem precizarea că trimiterea în judecată  este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă  principiul prezumţiei de nevinovăţie.

  Citește și: Godină versus Tălmaciu! Gâlma din Poliția Arad face ravagii! (Foto/Audio)

   

  Foto: Imaginea este din arhivă și are rol ilustrativ

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Am luat Si eu amenda de la acest politist stătea singur cu radaru in zimandu nou duminica Dimineatza la ora 10 si mia gresit procesul verbal aveam 70 in. Zona de 50 si mia dat 3 puncte in loc de doua mia gresit numaru masini si mia mai dat o amenda de 12 milioane si 4 puncte ca a zis ca nam omologare pe folie la geamurile din spate in zimand nu era indicator rutier de 50 km am trimis mail la politia Arad Dece stau cu radaru intr-o zona unde nu este indicator rutier a zis ca nu e de competentă lor ci a celor de la drumuri si poduri ca o sa sesizeze iei pe cei de la drumuri si poduri dar dupaia am aflat ca iei intenționat au dat semnu jos sa staie cu radaru acolo

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.