vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Cristian Păcurar, antrenor la UTA II, și-ar fi falsificat dosarul pentru Școala de Antrenori din cadrul FRF! (FOTOGRAFII)

  de Tudor Bogdan | 8 mai 2017, 2:18 PM | Recomandările editorilor | Sport

  3

  Mai mulți antrenori care doresc să devină tehnicieni cu licență folosesc CV-uri false la dosarul de înscriere. Despre acest lucru scrie astăzi site-ul Gazetei Sporturilor, iar unul dintre cazuri este chiar al arădeanului Cristian Păcurar, actualmente antrenor la UTA II, unde face cuplu cu Dan Oprescu.

  Deși directiva UEFA spune că trebuie să se dea examen pentru admiterea la cursurile licenței A, la Școala de Antrenori din România se intră tot pe bază de dosar, iar unii reușesc să-și treacă date false în dosar, scrie gsp.ro.

  Antrenorul Cristian Păcurar a scris trei lucruri neadevărate în CV-ul adăugat la dosarul de înscriere pentru licența A. Astfel, și-a mărit punctajul, dar și șansele pentru intrarea la cursurile licenței A.

  Care sunt cele trei neadevăruri din CV-ul lui Cristian Păcurar conform Gazetei Sporturilor?

  1. 1991-1993: Senior la Strungul Arad, Divizia B

  Echipa pentru care spune Păcurar că a jucat în acea perioadă se afla în Divizia C, nu în „B”. Aris Arad, fosta echipă strungul, a retrogradat la finele sezonului 1990-1991 în Liga a 3-a.

  1. 2016 – până în prezent: Antrenor principal UTA Bătrâna Doamnă, seniori Liga 3, și Elite A

  Pentru a fi antrenor principal în oricare dintre cele două competiții trebuie să deții licența B și să fii înscris pentru cursurile de licență A, ceea că Păcuraru nu este. Dovada faptului că e secund la echipele sale stau și rapoartele de joc din acest sezon (Vezi FOTO în galerie). O altă situație în care poate antrena în respectivele competiții este să fie înscris în acel moment la cursurile pentru licența A, iar el apare pe listă abia din martie anul acesta, scrie gsp.ro.

  cv 5

  cv 6

  cv 7

  Din vara anului 2016, Cristian Păcurar antrenează împreună cu Dan Oprescu, echipa UTA II Bătrâna Doamnă care activează în cadrul Ligii a III-a și este antrenor la Elite A. Se pare, însă, conform rapoartelor de joc, că în calitate de antrenor principal figurează doar Dan Oprescu, astfel că antrenorul Cristian Păcurar pierde câteva puncte la dosar din această cauză. Dan Oprescu deține de mai mulți ani licența A de antrenor, el fiind ani buni antrenor principal la echipa din Liga a 2-a ALRO Slatina.

  1. Jucători selecționați, instruiți și promovați: George Țucudean, Cristian Bălgrădean, Florin Purece

  Cei trei jucători au efectuat perioada junioratului la Atletico și apoi la UTA, însă antrenorul Cristian Păcurar i-a pregătit doar o foarte scurtă bucată de timp, înspre final. În schimb, Cristian Păcurar i-a antrenat mai bine de zece ani pe Dennis man, jucător care acum evoluează la Steaua, pe Adrian Petre, golgeterul actual al echipei UTA sau pe Ionuț Tănase, Albert Stahl, Costin, Jorza, Copaci sau Covaci, jucători care au adunat deja multe meciuri în cadrul Ligii a 2-a sau la loturile naționale de juniori.

  cv 1

  cv 2

  cv 3

  cv 4

  Dan Apolzan, președintele Școlii de Antrenori, explică pentru gsp.ro de ce apare Păcurar ca antrenor principal, deși nu are licența A:

  „Sunt mulți antrenori principali la Liga a 3-a care n-au licență. De exemplu e un antrenor cu licență pe bancă, dar se scoală și dirijează echipa cel fără licență. Așa cum se întâmplă și la Liga 1”.

  Pentru cele 30 de locuri disponibile la cursurile licenței A s-au luptat 135 de candidați. Cristian Păcurar nu s-a aflat printre primii 30 de candidați admiși la data de 31 martie când s-a afișat lista. N-a fost nicio problemă pentru că cei din Comitetul Executiv au suplimentat locurile, la 50, și astfel a intrat și antrenorul cu CV problematic.

  Un alt amănunt interesant este că Păcurar a intrat pe lista celor admiși la cursurile licenței A, deși a fost absent la cursul de perfecționare al licenței B, în 2016. Atunci a fost trecut prezent de Școala de Antrenori. Prezența reprezenta și ea un criteriu foarte important pentru a fi acceptat la cursurile licenței A, scrie site-ul Gazetei Sporturilor.

  „S-a suplimentat lista admișilor la licența A pentru că au fost foarte multe solicitări. Chiar am făcut un proiect către conducerea FRF și am cerut să se facă două licențe A pe an. E un paradox, dar asta e! Echipele se desființează, dar mulți vor să se facă antrenori” (Dan Apolzan)

  Un alt caz este cel al lui Dinu Tudoran

  Dinu Todoran, fostul campion al României cu Unirea Urziceni, s-a înscris și el la cursurile pentru licența A. După ce i-au analizat dosarul, care a fost acceptat inițial, cei de la Școala de Antrenori i-au transmis că nu intră în primii 30 de candidați după desfășurarea contestațiilor.

  Fostul fotbalist a reacționat imediat și s-a dus cu avocatul la sediul FRF. După mai multe discuții s-a ajuns la concluzia că acesta trebuie inclus pe lista preliminară de admiși și a fost trecut pe locul 13 din 30.

  „A fost o listă preliminară, eram acceptat. După aceea s-a dat o altă listă în care nu mai eram acceptat. La ultima listă, după ce s-a suplimentat numărul, am fost acceptat. Aici s-au făcut alte calcule, s-a luat baremul de antrenor. S-a pus mai mult accentul pe cariera de antrenor până în acel moment. Eu am promovare cu Voluntari ca antrenor secund, care reprezintă 10 puncte, am la Liga a 3-a încă 6 puncte. Vechime am din 2007, dar nu s-a pus problema să pun presiune” (Dinu Tudoran pentru gsp.ro).

  SURSA FOTO: Gazeta Sporturilor

  IMG_3412

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.