Cristi, ce tată fericit… Fiul îi zboară, el îl ține cu picioarele pe pământ! „Trebuie să cenzurați” (INTERVIU)

  de Lucian Dănilă | 29 septembrie 2017, 1:10 PM | Interviuri | Recomandările editorilor | Sport

  25

  Dennis Man, numele unui copil din Arad de numai 19 ani care se află pe buzele tuturor împătimiților de fotbal din România în ultima perioadă. Dennis a crescut la copiii de la Vladimirescu, a trecut la Atletico și a „explodat” la UTA. După un an excelent în tricoul „Bătrânei Doamne”, la numai 18 ani a făcut pasul spre Steaua, sau, dacă vreți, spre actuala FCSB. Noi îi vom spune Steaua, așa cum a fost prezentată și în presa elvețiană în această săptămână.

  Dennis a evoluat excelent aseară, confirmând forma foarte bună prin care trece. Este jucătorul cu cele mai multe minute în tricoul Stelei în acest sezon și este unul dintre golgeterii echipei, cu patru reușite și două „assisturi”. Nu este nici „noul Messi”, nici „noul Hagi”, sau vreun alt „nou”, este pur și simplu Dennis Man, un fotbalist care aseară i-a pasat lui Budescu la golul de 1-1 la Lugano, iar apoi a reușit o deviere de mare efect pentru Romario Benzar, cel care a centrat lui Morais pentru golul de 1-2. După meci toată lumea rostea numele lui Dennis insoțit de cele mai frumoase aprecieri.

  Acest copil nu a ajuns întâmplător la nivelul la care a ajuns. Pe lângă calitățile lui, Dennis a ajuns spre vârful piramidei fotbalului autohton și pentru că a avut în Cristian Man un tată care a avut grijă de el din toate punctele de vedere: i-a oferit dragoste, i-a oferit o situație financiară care i-a permis să treacă fără lipsuri perioada junioratului, iar acum îi oferă grija și sfaturile necesare pentru a răzbate în această lume atât de pestriță a fotbalului din România, sau viața din Capitală.

   

  „Mă simt împlinit, fericit și mă bucur că a reușit el ceea ce îmi doream eu de la fotbal. Eu poate nu am avut pe cineva care să mă facă să înțeleg că nu este de ajuns să fii talentat. Îți trebuie mult mai multe pentru a ajunge să faci perfomanță în fotbal sau în orice alt domeniu”, (Cristian Man, tatăl lui Dennis)

  dennis man

  Într-adevăr, Cristian Man a fost un fotbalist talentat. A debutat de foarte tânăr în Divizia B în tricoul celor de la Strungul (Aris) Arad, dar cel mai mult a evoluat la Liga a 4-a, un eșalon în care a marcat foarte multe goluri. Acum, tot ceea ce își dorea el de la fotbal, a realizat fiul său, Dennis, iar el are grijă ca acesta să nu apuce pe drumuri greșite.

  Acum, Cristi este un tată fericit, iar fiul său zboară.

  Nici cu pozele nu ne-a fost greu, am luat fotografia de profil și fotografia de copertă de pe contul lui Cristi de Facebook 🙂

  cristi man

  INTERVIU

  – Cristi, de ce te-ai mutat cu Dennis la București după transferul său de la UTA la Steaua? Nouă, din afară, ne-a părut o carte căștigătoare.

  – Știam că viața în București este altfel decât cea din Arad. Am venit cu el aici pentru a se acomoda mai bine, pentru a-l ține departe de orice tentație, pentru a-l susține pemanent pentru că știam că va urma o perioadă grea.

  – Ce simți când îl vezi că pășește pe teren alături de colegii lui de la Steaua?

  – Mă simt împlinit, fericit și mă bucur că a reușit el ceea ce îmi doream eu de la fotbal. Eu poate nu am avut pe cineva care să mă facă să înțeleg că nu este de ajuns să fii talentat. Îți trebuie mult mai multe pentru a ajunge să faci perfomanță în fotbal sau în orice alt domeniu.

  – Cum reacționezi la reușitele lui? La goluri, la pasele de gol pe care le-a dat. Sari? Urli? Dai cu pumnul în aer? Sau pur și simplu savurezi?

  – (Râde) Mă bucur și încerc cât mai mult să nu văd meciurile acasă, la bloc, la București. Trebuie să cenzurați dacă vă spun tot ce am de spus la această întrebare (iar râde).

  – Păi Dennis marchează și în deplasare și bănuiesc că nu ajungi pe stadion la toate meciurile, cum a fost de exemplu cel de aseară din Elveția…

  – Da, așa e. Eu doar sper să continuie cu evoluții bune și să mă pot cenzura la reușitele lui.

  – Din sezonul trecut îmi poți spune ceva? Cum a trecut peste acea perioadă grea în care nu a jucat din diverse motive?

  – A fost greu. Știam că va fi grea trecerea de la Liga a 2-a la Liga 1, dar a muncit mult, am fost tot timpul alături de el, l-am încurajat, l-am motivat tot timpul chiar dacă de multe ori trebuia să îmi găsesc eu motivația pentru a i-o transmite lui.

  – Acum e pe buzele tuturor, a încântat în acest sezon și toată lumea îl laudă? Cum gestionați, împreună, această perioadă atât de bună?

  – Cu munca și modestie. Așa a fost crescut iar eu îi voi aduce aminte de perioada grea dacă îl văd că plutește. Îl țin mereu cu picioarele pe pământ.

  – Îi cunosti calitățile, urmarești fotbalul la orice nivel, Gigi Becali a spus ca îl va vinde peste doi ani, tu unde îl vezi pe Dennis după perioada Steaua?

  – Nu știu ce să zic. La ultimele evoluții bune în tricoul echipei UTA, la aceeași întrebare am răspuns că la UTA dar a venit oferta Stelei într-un moment greu financiar al clubului din Arad și s-a concretizat. Acum aș spune la fel, că la Steaua, dar cine știe ce va urma. Pot spune că ceea ce trebuie este să muncească în continuare și să rămână modest și vom vedea ce va fi pe viitor.

  – Dar ce campionat crezi că i s-ar potrivi după calități?

  – Mă uit mult la fotbal, dar nu sunt chiar așa expert (râde din nou).

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Luci, FCSB nu e Steaua. Presa din Elvetia nu stie de mizeriile facute de cioban si nici nu e lupta lor.

   Despre evolutiiele lui Dennis (n-am inteles niciodata dublu N-ul asta dar ma rog), numai de bine insa pentru binele sau ar trebui sa plece cat mai curand de la cioban pentru a nu depinde de toanele acestuia.
   Fereasca Dumnezeu de o perioada mai putin in forma si imediat va fi aruncat ca un mar stricat pentru ca albanezul n-ar fi la prima isprava de genul.

   --5 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.