Crește prețul de colectare a gunoiului în municipiu

  de Raluca Medeleanu | 22 July 2021, 11:04 AM | Administraţie | Topic special

  0

  În urma votului dat de consilierii locali în ședința CLM de astăzi, 22 iulie, se va majora tariful de colectare și transport a gunoiului de pe raza municipiului Arad.

  Măsura a fost luată la cererea firmei Retim, care a trimis trei solicitări în acest sens, în această primăvară, (două în martie și una în aprilie) către Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Sistem Integrat de Gestionare a
  Deșeurilor Județul Arad (ADI Deșeuri), Asociație care a trimis la rândul ei o solicitare apoi Primăriei Municipiului Arad, în iunie.

  Odată cu intrarea în vigoare a acestei noi hotărâri de consiliu, arădenii vor fi nevoiți să achite facturile după cum urmează:

  – Pentru colectarea și tranportul deșeurilor menjere (preț pe persoană), persoane fizice: în 2021 9,86 lei (fără TVA), respectiv în 2022 10,29 lei (fără TVA)
  – Pentru colectarea și tranportul deșeurilor menjere, persoane juridice: în 2021, 443,54 lei (fără TVA) per tonă respectiv în 2022 418,47 lei (fără TVA)/tonă.

  Noile valori ale tarifelor cuprind contribuția la economia circulară în sumă de 80 lei/tonă.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.