miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Cresc tarifele de colectare a deșeurilor din Arad. Care sunt noile prețuri

  de Special Arad | 15 aprilie 2022, 10:30 AM | Știri Arad

  0

  Operatorul de salubrizare RETIM Ecologic Service SA anunță modificarea tarifelor de colectare și transport pentru deșeurile municipale pentru Zona 1 a județului Arad, începând cu luna aprilie 2022.

  Factorii externi care determină modificarea acestor tarife sunt creșterea salariului minim pe economie și inflația înregistrată de la precedenta modificare de tarife, precizează RETIM.

  Propunerea de modificare a tarifelor a fost trimisă spre analiză și dezbatere în toate consiliile locale ale UAT-urilor membre ale Zonei 1, fiind aprobată de către aceștia și încheindu-se în 13 aprilie 2022 un act adițional la contractul de delegare.

  Localităţile care aparţin Zonei 1 a judeţului Arad sunt următoarele: Municipiul Arad, Oraşul Curtici, Oraşul Nădlac, Oraşul Pecica, Oraşul Pâncota, Oraşul Sântana, Comuna Covăsînţ, Comuna Dorobanți, Comuna Fântânele, Comuna Felnac, Comuna Frumuşeni, Comuna Iratoșu, Comuna Livada, Comuna Peregu Mare, Comuna Macea, Comuna Secusigiu, Comuna Semlac, Comuna Şagu, Comuna Şeitin, Comuna Şiria, Comuna Şofronea, Comuna Vinga, Comuna Vladimirescu, Comuna Zădăreni, Comuna Zimandu Nou.

  Mai jos sunt prezentate tarifele aplicabile anului 4 contractual (până la 23 aprilie 2022) și anului 5 contractual (începând cu 24 aprilie 2022):

  Pentru persoane fizice, tarife exprimate în Lei cu TVA:

  Urban:
  – Tarif actual cu TVA: 11.75 lei/persoană/lună
  – Tarif nou an 4 – cu TVA: 12.23 lei/persoană/lună
  – Tarif nou an 5 – cu TVA: 12.23 lei/persoană/lună

  Rural:
  – Tarif actual cu TVA: 5.46 lei/persoană/lună
  – Tarif nou an 4 – cu TVA: 5.77 lei/persoană/lună
  – Tarif nou an 5 – cu TVA: 5.77 lei/persoană/lună

  Pentru persoane juridice – tarife exprimate în Lei fără TVA:

  Conform prevederilor legale cuprinse în Legea 181/2020 și OUG 92/2021, au fost stabilite tarife generale, precum și tarife distincte pentru fiecare fracție de deșeuri.

  tarif nou retim persoane juridice

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.