vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Creier de ministru al Educației: Romulus și Remus au fost crescuți de o… vulpe

  de Special Arad | 16 septembrie 2014, 12:41 PM | Naţional

  1

  Invitat la emisiunea Testul de Sinceritate, difuzată de postul Digi 24, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a greşit o informaţie pe care şi un elev de şcoala primară o poate furniza corect. Ministrul a fost întrebat în ce oraş s-au născut Romulus şi Remus, cei doi întemeietori ai Romei.

  Remus Pricopie a răspuns că nu ştie dacă s-au născut într-un oraş anume, ei fiind găsiţi în pădure şi crescuţi de o vulpe, noteaza evz.ro. În realitate, potrivit legendei, Romulus şi Remus au fost crescuţi de o lupoaică.

  Ministrul s-a corectat, după ce moderatoarea emisiunii i-a atras atenţia. Discuţia dintre ministrul Educaţiei şi jurnalistul Digi 24, pe această temă:

  Jurnalist Digi 24: În ce oraș s-au născut Romulus și Remus?

  Remus Pricopie: Nu știu dacă s-au născut într-un oraș anume, pentru că ei au fost găsiți de cineva în padure, într-un cuib, cred că vulpea nu era cetățean….

  Nu era vulpe, era lupoaică.

  Lupoaică, da. Lupoaica nu era un cetățean … Roma a venit după.

  Un manual de clasa a patra vă contrazice, spune că cei doi s-au născut în Peninsula Iberică.

  M-ați întrebat în ce oraș.

  Ați răspuns corect, manualul are o problemă.

  Nu este la prima gafă

  Anul trecut, în perioada examenului de Bacalaureat, gramatica limbii române i-a dat de furcă lui Remus Pricopie, atunci când acesta a comentat pe marginea acuzaţiilor potrivit cărora subiectele ar fi fost postate pe internet, înainte de începerea probei. “Nu a existat subiecte. A existat decât un mesaj”, a spus atunci ministrul, scrie ampress.ro.

  remus pricopie 1

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Ăștia sau aceștia nu dau și ei niște teste de-a V-a/VIII-a înainte de a se cocoța pe fotoliul de ministru? Doar am mai avut un ministru care habar n-avea câte țări sunt în UE. Pariu că toți miniștri pică la cel mai elemnetar test de cult gen. Auzi, vulpe… Ăsta e unicul lor limbaj – că altul, de unde?! ”Clasa politică”, ”telectualii țării” sunt formați din costume ultra, mașini de lux, conturi, vile și afaceri murdare ținute în mâneca DNA pt scos la nevoie de partid. Ăștia, analfabeții ne conduc și ne dezastrează.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.