Craiova și Bistrița nu au primit licența și au interzis la promovare!

  de Lucian Dănilă | 13 mai 2014, 4:39 PM | Sport

  0

  După Rapid, alte două echipe din Liga 2 nu vor primi licenţa pentru Liga I: CS U Craiova şi Gloria Bistriţa. În cazul echipei lui Gabi Balint, va fi invocat de către Comisia de Licenţiere statutul FRF, care nu permite unei echipe nou-înfiinţate să promoveze într-un eşalon competiţional superior fără să fi fost afiliată cel puţin trei ani consecutivi la Federaţie. În cazul clubului Gloria Bistriţa, licenţa a fost respinsă din cauza situaţiei financiare, echipa fiind în insolvenţă. Cele două ocupă locurile doi, respectiv trei în Seria 2, având şanse mari de promovare în Liga I, scrie ProSport.

  Luni, la prânz, pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal, a fost anunţată conferinţa de presă a Directorului de Licenţiere al Federaţiei Române de Fotbal, Viorel Duru: „Întâlnirea cu jurnaliştii va avea loc la Casa Fotbalului, în sala “Ioan Chirilă”, şi va avea ca temă concluziile procesului de licenţiere la Liga a 2-a pentru sezonul 2014-2015, care se finalizează pe 16 mai”, se arăta în comunicatul oficial.

  ProSport scrie că Viorel Duru va anunţa sâmbătă, ora 12:00, faptul că, pe lângă Rapid, nici CS U Craiova şi nici Gloria Bistriţa nu au primit licenţa pentru sezonul următor, neputând astfel promova în Liga I. Şi, dacă cea din urmă nu a primit licenţa din cauza problemelor financiare, Gloria Bistriţa fiind în insolvenţă, în cazul lui CS U Craiova va fi invocat statutul Federaţiei Române de Fotbal, mai precis articolul 54, alineatul 2. Acesta prevede obligativitatea unei echipe care doreşte să promoveze de a se fi afiliat la FRF cu cel puţin trei ani înainte de anul promovării:

  „Am cerut timp pentru a ne adresa celor de la UEFA, pentru că, conform statutului, echipa nu are acest drept, pentru că trebuie să stea trei ani înainte de a promova, valabil pentru echipele nou înfiinţate. Opinia mea, ca preşedinte, este că nu putem face trimitere decât la statutul FRF”, a spus președintele FRF, Răzvan Burleanu, în luna aprilie.

  Sportiv, echipa susţinută de Primărie are şanse mari de promovare. Se află pe locul doi în Seria 2, cu 24 de puncte. Gloria Bistriţa este la trei puncte în spatele celor de la CS U Craiova, dar nu va face apel din cauza faptului că se află în insolevenţă. Cinci etape au mai rămas din play-off-ul Ligii 2, competiţia aflându-se la jumătatea desfăşurării. Astfel, echipele care par a câştiga din anunţul pe care îl va face Viorel Duru sâmbătă sunt CSM Râmnicu Vâlcea şi CS Metalul Reşiţa, care au primit licenţa şi ar putea promova în Liga I, dacă celor de la CS U Craiova nu le va fi admis apelul.

  Clasament Seria 2

  1. ASA Târgu Mureş                        30 puncte

  2. CS Universitatea Craiova        24 puncte

  3. Gloria Bistriţa                              21 puncte

  4. CSM Râmnicu Vâlcea               20 puncte

  5. CS Metalul Reşiţa                       20 puncte

   

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.