sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Craiova a murit! Campioana unei mari iubiri a dispărut, urmează falimentul clubului FC UTA SA

  de Lucian Dănilă | 19 septembrie 2014, 2:11 PM | Sport

  0

  Două legende fotbalistice se sting în același an, în același anotimp… FC Universitatea Craiova, campioana unei mari iubiri, cea care ajungea în 1983 în semifinalele Cupei UEFA, s-a stins. Aceeași soartă urmează să o aibe FC UTA SA, clubul lui Marțian și Catanzariti.

  Tribunalul Braşov a confirmat decizia de intrare în faliment a echipei lui Adrian Mititelu, FC U Craiova SA. Instanţa a respins recursul făcut de patronul clubului din Bănie, menţinând decizia iniţială, dată în luna aprilie a acestui an. Clubul de fotbal, dezafiliat şi din structurile FRF după decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, este astfel desfiinţat. Societatea are peste 70 de persoane trecute la masa credală, printre care şi selecţionerul Victor Piţurcă, acesta având de recuperat cele 7 milioane de euro, daune după ce a fost demis de Adrian Mititelu, scrie liga2.ro.

  „Curtea menţine hotărârea atacată. Respinge ca lipsită de interes cererea de suspendare a executării hotărârii recurate. Respinge recursul declarat de recurenţii acţionari Mititelu Adrian Marina, Mititelu Gigi Adrian, Mititelu Liana Gabriela, Preoteasa Gigel, creditoarea Valorificare Creanţe SRL Craiova şi debitoarea Fotbal Club U Craiova prin administrator special împotriva sentinţei civile nr.1124/SIND/9.04.2014 şi a încheierii din 12.03.2014 pronunţate de Tribunalul Braşov. Irevocabilă”, se arată în soluţia Curţii de Apel Braşov, publicată pe portalul Ministerului Justiţiei.

  Site-ul fcuniversitatea.ro a emis un comunicat în care acuză că echipa a fost „împinsă în faliment prin fel şi fel de fapte de abuz şi trafic de influenţă”.

  Echipa Universitatea Craiova, înfiinţată în 1948, a câştigat de patru ori titlul de campioană, în sezoanele 1973/74, 1979/80, 1980/81, 1990/91, de şase ori Cupa României, 1976/77, 1977/78, 1980/81, 1982/83, 1990/91, 1992/93 şi a fost prima formaţie din România calificată în semifinalele unei competiţii europene, Cupa UEFA, în sezonul 1982/1983.

  Dispare și FC UTA SA, clubul lui Marțian și Catanzariti

  Administratorul judiciar al clubului FC UTA SA, Dan, Urse și Asociații au cerut oficial falimentul grupării judecătorului sindic. Dan, Urse și Asociații trebuie să convoace cât mai repede Adunarea Creditorilor FC UTA SA. Cel mai probabil, falimentul va fi declarat la data de 30 octombrie. FC UTA SA nu mai are niciun fel de activitate, nu și-a înscris nicio echipă în competițiile oficiale și nu și-a mai plătit angajații de opt luni.

  faliment 1

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.