sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Covid-19: China trece pragul de 20.000 de cazuri pe zi

  de - | 6 aprilie 2022, 8:21 AM | Internaţional | Sănătate

  0

  China a anunțat miercuri un record de 20.000 de contaminări cu Covid-19 în ultimele 24 de ore, majoritatea în Shanghai, care este pe cale să deschidă un spital gigant de campanie de 40.000 de locuri, scrie Hotnews, citând AFP.

  Țara în care coronavirusul a fost depistat la sfârșitul anului 2019 a reușit până în martie 2021 să oprească în mare măsură epidemia datorită măsurilor foarte stricte cuprinse în strategia „Zero Covid”.

  Dar varianta Omicron a „bătut” această strategie, raportările zilnice depășindu-le în prezent pe cele din primul val epidemic din Wuhan.

  Cea mai populată țară din lume a anunțat miercuri 20.472 de cazuri pozitive în ultimele 24 de ore, o cifră mică în comparație cu bilanţurile multor ţări, dar ridicată pentru China, unde în februarie se înregistrau sub 100 de cazuri noi pe zi.

  Nu au fost înregistrate noi decese, a spus Ministerul Sănătăţii. Ultimele două decese anunțate oficial în țară datează de la jumătatea lunii martie.

  sursa: Hotnews.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.