Covid-19: China trece pragul de 20.000 de cazuri pe zi

  de - | 6 aprilie 2022, 8:21 AM | Internaţional | Sănătate

  0

  China a anunțat miercuri un record de 20.000 de contaminări cu Covid-19 în ultimele 24 de ore, majoritatea în Shanghai, care este pe cale să deschidă un spital gigant de campanie de 40.000 de locuri, scrie Hotnews, citând AFP.

  Țara în care coronavirusul a fost depistat la sfârșitul anului 2019 a reușit până în martie 2021 să oprească în mare măsură epidemia datorită măsurilor foarte stricte cuprinse în strategia „Zero Covid”.

  Dar varianta Omicron a „bătut” această strategie, raportările zilnice depășindu-le în prezent pe cele din primul val epidemic din Wuhan.

  Cea mai populată țară din lume a anunțat miercuri 20.472 de cazuri pozitive în ultimele 24 de ore, o cifră mică în comparație cu bilanţurile multor ţări, dar ridicată pentru China, unde în februarie se înregistrau sub 100 de cazuri noi pe zi.

  Nu au fost înregistrate noi decese, a spus Ministerul Sănătăţii. Ultimele două decese anunțate oficial în țară datează de la jumătatea lunii martie.

  sursa: Hotnews.ro.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.