joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Covăsânțul a fost cadastrat gratuit, din bugetul Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară

  de Special Arad | 1 februarie 2023, 6:22 PM | Covăsânţ | Știri Arad

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Covăsânțul este a 11-a unitate administrativ-teritorială cadastrată gratuit în județul Arad, începând cu anul 2017. Tot de atunci, la nivelul întregului județ Arad au fost cadastrate în mod gratuit un număr de 300.000 de imobile, din bugetul Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, fonduri europene, prin programul național de cadastru și carte funciară.

  Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a participat astăzi, la Covăsânț, la finalizarea activității de cadastrare a unității administrativ-teritoriale, alături de primarul Marius Silviu Oneț, de directorul OCPI Arad, Tatiana Clepe, și inginerul șef OCPI, Andreea Mariș. Cionca a explicat că, odată cu finalizarea cadastrării, întreaga comună are cărți funciare și a fost întabulat domeniul public și privat al comunei, respectiv al județului. Au fost cadastrate un număr 6043 de imobile, în suprafață de 4180 hectare, iar beneficiarii nu au trebuit să plătească nimic pentru acest serviciu, care s-a realizat gratuit, din bugetul ANCPI.

  Primarul Marius Silviu Oneț a precizat că toate cărțile funciare vor fi puse de Primărie la dispoziția proprietarilor de imobile, în perioada următoare.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.