duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Country bate Rock’n’roll-ul! Garth Brooks a depășit recordul lui Elvis Presley

  de Special Arad | 14 ianuarie 2015, 10:45 AM | Monden | Muzică

  0

  Garth Brooks, regele muzicii country revenit pe scenă în luna noiembrie, l-a depășit pe Elvis Presley în clasamentul soliștilor cu cel mai mare număr de albume vândute în Statele Unite, potrivit cifrelor difuzate marți și preluate de 7sur7.be.

  Cu vânzările noului său album, cântărețul de 52 de ani a atins 135 milioane de discuri, depășindu-l pe Regele Elvis (134,5 milioane). Garth Brooks, care și-a lansat albumul ‘Man agains Machine’ în 2014, după mai mult de zece ani de tăcere, rămâne totuși departe de Beatles, grupul cu cele mai mari vânzări de discuri în Statele Unite. Formația din Liverpool a vândut 178 de milioane de albume în Statele Unite, arată Asociația Industriei Discului.

  Moștenitorii lui Elvis Presley (murit în 1977) contestă totuși cifrele oficiale, care iau în calcul doar albumele vândute, nu și discurile single, în contextul în care unele din cele mai mari hituri ale lui Elvis Presley începând din anii 1950 s-au comercializat pe discuri de 45 de turații.

  Pe locul al patrulea al clasamentului artiștilor cu cele mai mari vânzări de albume figurează grupul Led Zeppelin, urmat de Eagles, Billy Joel și Michael Jackson, scrie Agerpres.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.