sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Cât costă închirierea unui șezlong pe litoralul românesc, anul acesta

  de - | 17 iunie 2024, 8:31 AM | Naţional

  0

  Ne aflăm în plin sezon estival și turiștii încep deja să-și petreacă vacanțele pe litoralul românesc. Doar că, e bine de știut, prețurile sunt mai mari decât anul trecut.

  Prețurile la cazări, mâncare și pentru închirierea șezlongurilor sunt mult mai ridicate, iar pentru un concediu reușit turiștii trebuie să plătească, în medie, 2.250 de lei, pentru un singur sejur, adică 500 de lei în plus față de anul trecut, potrivit bzi.ro.

  Chiar și închirierea unui șezlong costă cu 10-15% mai mult, anul acesta. De exemplu, cine dorește să închirieze un șezlong în Mamaia ar trebui să dea cel puțin 25-30 de lei/zi. Pe timp de weekend, anul trecut, un șezlong ajungea chiar și la 60 de lei.

  Conform datelor Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), și prețurile pentru cazări au crescut cu 25%.

  Cât despre mâncare și băutură, prețurile au crescut și aici față de anul trecut. De exemplu, un pahar de bere (de 250 de ml) cumpărat din Vama Veche costă 10 lei, iar la Mamaia berea costă între 8 și 10 lei.

  O porție de hamsii costa anul trecut 10 lei, iar anul acesta este de 4-5 ori mai scumpă. La începutul lunii mai, turiștii dădeau pe o porție chiar și 50 de lei, iar la unele cherhanale mai porția mai putea fi găsită și la 40 de lei.

  sursa: Gândul

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.