duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

  Cornel Udrea, cunoscutul umorist, dramaturg și jurnalist radio, a murit la vârsta de 77 ani

  de - | 11 aprilie 2024, 3:45 PM | Naţional

  0

  (foto: Cornel Udrea - Facebook)

  Anunțul a fost făcut de Radio Cluj, post la care acesta a lucrat. Acesta a murit în noaptea de 10 spre 11 aprilie, notează monitorulcj.ro

  Cornel Udrea a absolvit Liceul „Mihai Eminescu” din Cluj, promoția 1964. Și-a continuat studiile la Facultatea de Filologie din Cluj, pe care a absolvit-o în anul 1969. La un an de la terminarea facultății, lucrează ca redactor la Radio Cluj. Vreme de mai multe decenii, Cornel Udrea s-a identificat cu mai multe emisiuni emblematice pentru Radio Cluj, care a anunțat decesul în această dimineață. Amintim doar „Umorul de la A la Z” și „Radioduminica”. De asemenea, a realizat transmisiuni sportive și zeci de spectacole cu public.

  Scriitorul Cornel Udrea a debutat în editorial în 1972, cu un volum de poezii, „Iasomia”

  Volumul „Obiceiuri de nuntă la cangurii șchiopi”, apărut în 1979, de atunci în nu mai puțin de 16 ediții. În urmă cu două săptămâni, în 20 martie, Radio Cluj a găzduit un eveniment aniversar, la împlinirea a 70 de ani de existență, conceput de către Cornel Udrea.

  Citește și: Un bărbat de 74 de ani a decedat în urma accidentului de la Radna

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.