sâmbãtã, 30 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  A murit Cormac McCarthy, unul dintre cei mai mari scriitori din istorie

  de - | 14 iunie 2023, 8:04 AM | Internaţional

  0

  Autorul american Cormac McCarthy, câștigător al Premiului Pulitzer, a murit la vârsta de 89 de ani, potrivit BBC. Scriitorul a murit din cauze naturale la casa sa din Santa Fe, New Mexico, marți.

  Romanele cele mai cunoscute ale lui McCarthy sunt „The Road” și „No Country for Old Men”, ambele transformate în filme de succes.

  Multe dintre romanele sale sunt povești violente care descriu frontiera americană și lumile post-apocaliptice. În viața reală, se spune că scriitorul era un bărbat foarte discret.

  Aducându-i un omagiu, colegul său scriitor Stephen King l-a numit „poate cel mai mare romancier american al timpului meu”. King a postat pe Twitter: „A fost plin de ani și a creat o culegere impresionantă de scrieri, dar încă deplâng moartea lui”.

  Și editorul său din Marea Britanie, Pan Macmillan, l-a descris pe McCarthy drept „unul dintre cei mai influenți și renumiți scriitori din lume”.

  „The Road”, publicat în 2006, a fost al 10-lea roman al lui McCarthy și a câștigat prestigiosul Premiu Pulitzer pentru ficțiune în anul următor. Descrie călătoria grea a unui tată și a fiului în timp ce se luptă să supraviețuiască în SUA după apocalipsă.

  Cartea sa din 2005 „No Country for Old Men” – o poveste sumbră a unei afaceri de droguri care a mers prost în statul deșertului Texas – a fost adaptată pentru ecran de Joel și Ethan Coen. A devenit un thriller de mare succes, cu Javier Bardem și Tommy Lee Jones în rolurile principale.

  Filmul a câștigat patru premii Oscar, inclusiv cel mai bun film.

  Sursa: BBC.com

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.