Update Copil vs. Pouille 1-3! Arădeanul a fost eliminat la Wimbledon dar s-a ales cu 37.500 de euro

  de Lucian Dănilă | 30 June 2016, 1:22 PM | Sport

  0

  Marius Copil și-a mai îndeplinit un vis. Arădeanul situat pe poziția 174 ATP este, din nou, pe tabloul principal al unui turneu de Mare Șlem. După Melbourne Open în 2015, iată că în acest s-a calificat pentru primul tur pe iarba de la Wimbledon.

  Copil se simte bine în această vară în Marea Britanie. A reușit 9 succese în cele 11 meciuri jucate în turneele challenger de la Surbiton – unde a pierdut finala după un meci disputat atât pe iarbă cât și pe hard, Ilkley, și în calificările de la Wimbledon.

  Dar cine este Lucas Pouille? Pentru cei care au asistat la turneele BRD Arad Challenger, este cunoscut. În urmă cu doi ani, Lucas avea 20 de ani și ajungea în semifinale la Arad unde a pierdut în fața ibericului Pere Riba Madrid. Apoi a tot urcat în clasament. Dacă în iunie 2014, atunci când evolua la Arad, Pouille era locul 200 ATP, acum este cu 170 de locuri mai sus, pe 30! Săptămâna trecută era chiar pe 29…

  În acest an, francezul antrenat de Emmanuel Planque, a avut victorii de răsunet la doi jucători din Top 10: Richard Gasquet și David Ferrer, pe ultimul învingându-l de două ori! Lucas Pouille a mai învins jucători precum David Goffin, Ivo Karlovic, Federico Delbonis sau Ernest Gulbis.

  pouille

  FOTO: Lucas Pouille, în urmă cu doi ani în semifinalele BRD Arad Challenger

  Lucas Pouille a avut cel mai bun sezon din carieră, jucând semifinale în Mastersul de la Roma, unde a pierdut în fața lui Andy Murray, dar și o finală tocmai la București, pierdută în fața lui Fernando Verdasco. Așa cum se poate observa, Lucas este un specialist pe zgură.

  Rămâne de văzut cum va face față serviciilor foarte puternice ale lui Marius Copil. Dar totodată, este interesant de văzut cum se descurcă Marius în fața francezului, un tenisman mult mai tehnic.

  Copil a câștigat în cariera sa suma de 684.000 de dolari, iar Pouille 1.330.000 de dolari.

  „Dacă îmi intră serviciul, am o șansă. Nu îmi este frică de el”, spune Marius Copil.

  Meciul va avea loc în această seară, nu înainte de ora 18. Meciul va fi transmis de DigiSport 3.

  copil ok

  UPDATE

  Ieri seară s-au jucat primele două seturi ale jocului din primul tur de la Wimbledon: Copil vs. Pouille.

  Primul set i-a revenit francezului, cu scorul de 6-4, acesta reușind un break în ultimul ghem al setului, la scorul de 4-5.

  În setul al doilea, Pouille a început cu un avantaj de 2-0, dar Marius Copil a întors jocul și a câștigat setul cu 6-4.

  Tot ieri a început și al treilea set, Pouille fiind la serviciu. A câștigat ghemul dar imediat după aceea jocul a fost întrerupt din cauza ploii. Partida s-a reluat astăzi în jurul orei 13, iar în acest moment scorul este 3-3 în setul al treilea.

  Lucas Pouille a câștigat cel de-al treilea set cu scorul de 6-4, reușind, la fel ca în primul set, un break în ultimul ghem.

  Copil vs Pouille 1-2!

  Arădeanul Marius Copil a acuzat șocul pierderii setului al treilea și a început foarte rău setul al patrulea. Pouille conduce cu 2-0.  

  Este 3-0 pentru francez, iar Marius a câștigat doar două schimburi de mingi în acest set.

  Copil a cedat din nou pe propriul serviciu și Pouille conduce cu 4-0 în setul al treilea!

  Pouille și-a adjudecat și setul al patrulea cu scorul de 6-1. Astfel, Lucas Pouille – Marius Copil 3-1.

  Copil va primi 10 puncte ATP și un cec în valoare de 37.500 de euro pentru participarea pe tabloul principal al turneului de la Londra.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.