joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Copil: „Abia aștept să înceapă noul sezon. Voi juca în calificările Australian Open de la Doha”

  de Dan Lazăr | 23 decembrie 2020, 4:12 PM | Sport | Știri Arad

  0

  Tenismenul arădean Marius Copil pregătește intens, în aceste zile, revenirea pe dreptunghiul magic al sportului alb, una dintre posibilele dorințe transmise lui Moș Crăciun fiind revenirea în Top 100 ATP… Bineînțeles, primele cuvinte scrise cu pixul sau tasta de Marius în scrisoarea trimisă Moșului s-au referit la cel mai nou membru al familiei Copil, Artur, care a deschis ochii la începutul acestui an pe pământ american.

  „Abia aștept sa înceapă noul sezon. Calificări la Australian Open pe 10 ianuarie în Doha”, sunt cuvintele care însoțesc poza de mai jos a arădeanului ajuns acum pe locul 216 mondial. Cea mai bună rachetă tricoloră se pregătește la Complexul Olimpic Sportiv Român de la Izvorani.

  „Îmi propun să merg la Australian Open pentru că anul aceasta am participat doar la trei turnee. Am vrut să stau mai mult acasă să-l văd pe cel mic crescând. Şi a fost senzaţional. De fapt, singurul lucru bun pe care îl pot lua din pandemia asta este că am avut şansa de a-l vedea pe fiul meu aproape în fiecare zi”, a explicat jucătorul care a semnat recent cu CS Dinamo București.

  „Mi-aş dori să mă calific la Tokyo. Nu am participat niciodată la Jocurile Olimpice şi chiar îmi doresc foarte mult să fiu şi eu acolo. Am reprezentat România în Cupa Davis, aş vrea să o fac şi la Jocurile Olimpice măcar o dată, dacă nu de două ori. Cred că pot să revin în top 100. Chiar şi acum mă antrenez foarte mult, foarte bine. Simt că deja intru în formă şi cred că pot să ajung din nou acolo”, a afirmat jucătorul care trebuie să urce unde va în jurul locurilor 60-70 la simplu pentru a putea spera să participe la JO de la Tokyo, acolo unde, conform regulamentului, ajung primii 56 de jucători clasați, însă nu mai mult de patru dintr-o țară.

  La feminin, România va avea 6 jucătoare pe tabloul principal al primului Mare Șlem al anului, număr ce poate fi suplimentat după calificările din Dubai, acolo unde vor fi prezente, cu siguranță, și jucătoare care au în palmares cel mai putenic turneu de tenis din vestul României, Trofeul „Ilie Năstase” ITF Arad: Gabriela Ruse – campioană la Arad în proba de simplu, Jaqueline Cristian, Laura Paar sau Irina Bara – toate câștigătoare la dublu în turneul gândit de Anela Freer, care în acest an a ratat, din pricina pandemiei, ediția cu numărul XVI.

  În 2021, calificările AO se vor desfășura în două orașe arabe, începând cu 10 ianuarie, iar tabloul principal va avea loc, normal, la Melbourne, începând cu 8 februarie.

  copil AO

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.