duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Copiii derbyurilor! Vestiarul este pregătit pentru ca UTA 2001 să elimine campioana!

  de Lucian Dănilă | 20 mai 2014, 1:28 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Ei sunt speranțele fotbalului arădean. Ei, cei de la UTA 2001, împreună cu toți copiii care practică fotbalul în acest oraș văduvit de foarte mult timp de performanțe la nivel de seniori.

  Partida din această după amiază dintre UTA 2001, antrenată de Sandu Gaica, și echipa similară a celor de la Electrica capătă și alte valențe. Pe lângă rivalitatea Arad – Timișoara, Electrica este campioana țării după ce anul trecut a cucerit Cupa Hagi Danone. Ei sunt copiii care au fost lipsiți de bucuria derbyurilor Arad – Timișoara. Atunci când UTA câștiga cu 4-3 pe Dan Păltinișanu, în octombrie 2002, acești copii aveau doar un an… Apoi, în 2006, 2007 sau 2008, când Aradul mai era încă reprezentat pe prima scenă, ei de asemenea au fost prea mici. Iar în liga a doua nu prea au mai fost derbyuri… Tocmai de aceea, ei sunt copiii acestor derby-uri, s-au născut când ele își dădeau ortu. Acum, trăim cu speranța că de la ei vor renaște!

  Suntem convinși că la acest joc al unor copii de 13 ani vor asista mai mulți spectatori decât la oricare meci pe care l-a disputat FC UTA în liga secundă în acest an. De ce? Pentru că există interes, există pasiune, există dorință, ceea ce la echipa lui Marțian a lipsit cu desăvârșire.

  Toți cei implicați sunt conectați la maxim. Jocul dintre cele două echipe a devenit viral pe rețelele de socializare, părinții postează fotografii, distribuie link-uri, iar copiii așteaptă cu nerăbdare primul fluier al arbitrului, prima încurajare din tribune, primul gol și în final calificarea la turneul zonal. În tur a fost 2-2. Acum, chiar și cu un egal cu mai puține goluri, UTA 2001 poate face pasul mai departe. Totul se decide începând cu ora 17 pe arena Francisc Neumann.

  Am profitat oarecum de faptul că facebook a fost declarat spațiu public și „am furat” câteva poze făcute de unul dintre părinți în vestiarul copiilor. Suntem convinși că nimeni nu se supără (n.r. mulțumim Cristian Selegean).

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.