sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Efectele furtunii de noaptea trecută: în municipiul Arad, peste două autoturisme au căzut copaci

  de Special Arad | 24 iunie 2023, 11:27 AM | Știri Arad | Topic special

  1

  (foto: Arhivă Google)

  Comunicat ISU (Ora 11.20). Pentru îndepărtarea efectelor negative produse în urma fenomenelor meteorologice, pompierii militari arădeni au fost solicitați să intervină în cursul zilei de astăzi – interval orar 05:00 – 11:00, pentru:

  ▶️degajarea unui copac căzut peste un autoturism, în municipiul Arad, strada Hațeg;
  ▶️ degajarea unui copac căzut peste un autoturism, în municipiul Arad, strada Dr. Ioan Suciu;
  ▶️ degajarea unor copaci căzuti pe domeniul public, în municipiul Arad, străzile: Cenad, Marcus Aurelius, Piața Sporturilor, Aleea Dezna, Stupilor și Transilvaniei.

  Pentru gestionarea situațiilor de urgență, în urma cărora au rezultat strict pagube materiale, au intervenit pompierii militari ai Detașamentului Arad cu două autospeciale de intervenție și o autospecială pentru descarcerare.

  De asemenea, în perioada 24.06.2023 ora 14:00 – 25.06.2023 ora 08:00, zona de munte a județului Arad se va afla sub avertizare meteorologică COD PORTOCALIU.
  Se vor semnala averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 65…75 km/h) și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50…60 l/mp.

  Pompierii militari arădeni sunt pregătiți să asigure în cel mai scurt timp intervențiile pentru limitarea efectelor produse de situațiile de urgență, forțele de intervenție fiind suplimentate la nevoie.

  📌Pentru prevenirea unor situații de urgență, reamintim populaţiei să ia măsuri de curățare a șanțurilor și rigolelor de scurgere în scopul facilitării evacuării normale a apelor pluviale.

  📌Pe durata manifestării vântului puternic, recomandăm cetățenilor să întrerupă orice activitate desfășurată în aer liber și să se adăpostească în imobile sau spaţii închise, care sa le asigure protecţia.

  Informații suplimentare despre modul de comportare i‌n cazul producerii unor situaț‌ii de urgență‌ pot fi obț‌inute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

  Notă: Imaginea nu este de la fața locului. Ea are doar rol ilustrativ

  Citește și: Bilanț provizoriu după furtuna care s-a produs în Arad, noaptea trecută: mai mulți copaci căzuți pe șosele din județ. În municipiu, un arbore a rupt firele de curent

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Ok.
   Sunt curios, acum CINE-ȘI VA ASUMA VINA și cine va plăti daunele păgubiților (bine că nu au fost victime, ca în urmă câtiva ani)…?
   – Asociatia de proprietari?
   – Primăria?
   sau
   – „Ecologiști de ocazie” (dar FĂRA NICI O EXPERIENȚĂ ÎN DOMENIU !!!) , care nu înteleg ca toaletarea sau chiar tăierea unor arbori cu probleme, cât și a vegetației în exces, fac parte din ÎNTREȚINEREA FIREASCĂ a materialului dendricol ? 🤔
   .
   Dar de ce să nu ne dăm cu părerea (și „mânie proletară”), în domenii la care nu ne pricepem …?!
   .
   Sunt convins că „nimeni nu va fi vinovat” decât „Sfânta natură” și, ca totdeauna, „rahatul nu va avea stăpân”! 😡

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.