joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Cooperare a poliţiştilor arădeni pentru creşterea gradului de siguranţă în şcoli şi în zonele adiacente acestora

  de Special Arad | 23 septembrie 2014, 1:41 PM | Știri Arad

  0

  Şi pentru anul şcolar 2014-2015, poliţiştii arădeni au pregătit măsuri pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice în zona unităţilor de învăţământ.

  Astfel, la nivel local, sub coordonarea Instituţiei Prefectului, s-a adoptat un plan comun pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic şi prevenirea delincvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar.

  În cadrul planului, alături de Inspectoratul judeţean de Poliţie Arad, mai multe instituţii – IJJ Arad, Poliţia locală şi Inspectoratul Şcolar – au atribuţii exacte în ceea ce priveşte scopul comun al acestuia: siguranţa  elevilor.

  Măsurile pe care le au în vedere poliţiştii, pentru acest an şcolar sunt structurate pe trei paliere: prevenirea prin acţiuni educative, verificarea modului de supraveghere şi pază a unităţilor şcolare şi acordarea sprijinului de specialitate, precum şi activităţi pentru menţinerea ordinii publice, intervenţia în cazul evenimentelor produse în perimetrul unităţilor şcolare, sesizate prin 112 şi combaterea absenteismului şcolar.

  Urmare a măsurilor concrete luate în acest sens, în anul şcolar precedent, la nivelul judeţului Arad, infracţionalitatea în unităţile de învăţământ şi în zona adiacentă a scăzut cu 16,6 la sută.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.