Controverse după lupta dintre Lucian Bute și Badou Jack: „A fost o porcărie!”

  de - | 4 mai 2016, 8:31 AM | Sport

  0

  Lupta lui Lucian Bute contra campionului mondial Badou Jack a stârnit uriașe controverse în America după ce doi dintre cei trei arbitri judecători au dat scor egal: 114-114.

  Lucian Bute a urcat din nou în ring duminică, la Washington. A făcut-o petru un meci de titlu mondial, contra suedezului Badou Jack, campionul mondial WBC la categoria supermijlocie, scrie GSP.ro

  Românul a început slab disputa și a boxat anemic în primele runde. S-a trezit doar pe finalul întâlnirii, când a dat impresia că e mai bine pregătit fizic. În aceste condiții, toată lumea se aștepta la o victorie la puncte a campionului mondial. Decizia arbitrilor a fost însă alta.

  Unul l-a dat câștigător pe Badou, iar doi au decis egalitate: 114-114. Meciul s-a încheiat astfel egal. Centura a rămas la suedez, dar tabăra campionului mondial WBC a luat foc.

  “A fost o porcărie. Eu am câştigat lupta, cred că ştie şi Bute asta. M-a lovit o singură dată mai puternic. Recunosc că am fost slab în ultimele reprize, dar am dominat în rest. După aprecierea mea, cred că am câştigat 8 runde şi am pierdut 4. N-a fost lupta lui Bute, a fost decizia arbitrilor”, a spus Badou.

  Promotorul său, renumitul Floyd Mayweather, a părut și el vizibil iritat. “Toată lumea a văzut cine a câştigat. Avem nevoie de arbitri noi în box, avem nevoie de corectitudine!”.

  Citește mai mult pe GSP.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.