vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Controalele dispuse de Prefectura Arad continuă în județ. Alte trei stații de carburant au fost închise

  de Special Arad | 4 octombrie 2023, 1:31 PM | Administraţie

  1

  Seria de controale efectuate la stații de carburanți și la mijloacele de transport specifice continuă pe raza județului.  Prefectura Arad a publicat cel de-al patrulea raport. Și de această dată au fost închise alte trei stații: două din Gurahonț și una din Sebiș.

  „În perioada 27.09-03.10.2023, au fost efectuate 107 acțiuni de control asupra unor operatori economici și 6 acțiuni de control asupra unor mijloace de transport, de către reprezentanți ai instituțiilor publice stabilite prin Ordinul Prefectului Județului Arad nr. 533/30.08.2023 privind verificarea instituțiilor publice și operatorilor economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv gaz petrolier lichefiat, de pe raza Județului Arad. Precizăm că acțiunile de control sunt efectuate individual de către reprezentanții instituțiilor, conform planurilor de control specifice, astfel că numărul total de acțiuni nu corespunde cu numărul operatorilor economici/mijloacelor de transport care au fost controlați/controlate.

  Ca urmare a acțiunilor de control efectuate în perioada specificată, au fost constatate 141 de deficiente/disfuncționalități/nereguli, fiind dispuse 88 de măsuri pentru remedierea acestora.  Comisariatul Județean Arad al Gărzii de Mediu a aplicat măsura suspendării activității pentru trei operatori economici din: Sebiș, Gurahonț (două).

  Au fost aplicate în total 77 de sancțiuni contravenționale, din care 58 de avertismente și 19 amenzi, în valoare totală de 65.711 lei.  Nu au fost constatate infracțiuni”, transmite Prefectura Arad.

  Câte trei stații diferite, închise la fiecare serie de controale

  Amintim că aceste controale au la bază ordinul Prefecturii Arad emis în data de 30 august, venit ca reacție după tragedia de la stația GPL de la Crevedia. Prima serie de controale a fost între 30.08-05.09.2023, când au fost efectuate 109 acțiuni pe raza județului Arad, cea de-a doua serie a fost între 06.09.2023-12.06.2023, cuprinzând 162 controale și rezultând închiderea a trei stații de carburanți (din Bârzava, Arad și Chișineu Criș), iar cea de-a treia în 13.09.2023-19.09.2023, cuprinzând 166 controale și rezultând închiderea a alte trei stații de carburant (din Hălmagiu, Vârfurile și una tot din Bârzava).

   

  • Citește și: Alte trei stații de carburanți, închise în urma controalelor dispuse de Prefectura Arad · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.