Controale pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice. Până acum, polițiștii arădeni au confiscat 33 metri cubi de material lemnos

  de Special Arad | 13 decembrie 2020, 11:41 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  În acest sfârșit de săptămână, polițiștii arădeni desfășoară acțiuni pentru prevenirea și combaterea ilegalităților în domeniul silvic și pentru depistarea transporturilor ilegale de material lemnos și pomi de Crăciun, anunță Ispectoratul de Poliție Județean.

  Acțiunile sunt coordonate la nivel național și se desfășoară pe raza întregului județ, în colaborare cu angajați ai Gărzii Forestiere, Direcției Silvice, jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali.

  În cadrul acestor acțiuni sunt instituite filtre rutiere pe drumurile publice, care vizează:

  – controlul circulației materialului lemnos pentru a se stabili dacă se respectă prevederile legale în vigoare și
  – verificarea legalității documentelor de proveniență și însoțire a materialului lemnos și a pomilor de Crăciun.

  De la debutul activităților, polițistii arădeni au aplicat două sancțiuni contravenționale în valoare de 6.000 de lei, pentru nerespectarea Legii nr.171 din 2010, fiind confiscați 33 metri cubi de material lemnos din specia fag, pentru lipsa avizului de însoțire a materialului lemnos.

  Polițiștii vor continua activitățile de prevenire și combatere a delictelor silvice prin instituirea filtrelor specifice în municipiu și județ, patrule în fondul forestier național precum și controale la depozitele de profil și vor aplica sancțiuni dacă situația va impune acest fapt.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.