vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Contrabandist de țigări în Arad, „viking” în Pleșcuța. Și-a lovit cu barda în gât un prieten de băute

  de Mihai Todoca | 1 martie 2021, 1:21 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Ca să faci contrabandă cu țigări nu ai nevoie de multe, ba mai mult dacă te dedici unei vieți infracționale faptul că îți lipsește cu desăvârșire respectul față de autorități chiar te ajută. Și cum orice necaz nu vine niciodată singur, acum, pe capul unui contrabandist de țigări care alimenta piețele din Arad, Pecica, Periam și Felnac a mai căzut „una” care îi va desăvârși activitatea infracțională deja documentată de procurori. E vorba de acuzația de tentativă la omor, după ce bărbatul de în vârstă de 36 de ani despre care vorbim, și-a atacat și lovit în gât cu o bardă de măcelărie un partener de băutură.

  Acesta a fost plasat în arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

  Comunicat. Biroul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

  Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus la data de 25.02.2021 trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a unui inculpat în vârstă de 36 ani, cu privire la comiterea infracţiunii de tentativă la omor, prev. de art.32 Cod penal rap la art.art.188 Cod penal.

  Din probatoriul administrat în cauză a rezultat faptul că:

  În după-amiaza zilei de 06.02.2021, inculpatul a consumat cantităţi mari de alcool împreună cu persoana vătămată. În jurul orei 21:30, inculpatul şi persoana vătămată au fost transportaţi cu autoturismul, la domiciliile lor situate pe raza com.Pleşcuţa, jud. Arad, de către un martor. În timpul deplasării spre casă între inculpat şi persoana vătămată a început o ceartă, iar când au ajuns la locuinţelor lor (situate la mică distanţă una de alta), cei doi au intrat în curţile proprii. Inculpatul s-a întors în scurt timp cu o bardă de măcelărie şi s-a îndreptat spre locuinţa persoanei vătămate, dar s-a întâlnit cu aceasta în stradă şi i-a aplicat o lovitură, cu barda, în partea stângă a gâtului, provocându-i o plagă tăiată de cca. 12 cm, intens hemoragică, dispusă între zona de inserţie superioară a pavilionului urechii stângi şi ramul mandibular stâng.

  Leziunea suferită de persoana vătămată i-a pus în pericol viaţa şi necesită 45-55 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicaţii, după cum rezultă din raportul de Expertiză Medico-Legală întocmit în cauză de SJML Arad.

  Facem precizarea că trimiterea în judecată are ca obiect tragerea la răspundere penală a persoanelor care au săvârşit infracţiuni, fără a înlătura principiul prezumţiei de nevinovăţie de care se bucură persoanele cercetate.

  Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad au întocmit un dosar de urmărire penală, urmare faptului că inculpatul, în perioada 24.10.2020-06.02.2021, a deţinut şi comercializat ţigarete de contrabandă de diferite mărci, către ceilalţi 14 coinculpaţi, pe raza oraşului Pecica, comunei Felnac, comunei Periam şi mun.Arad, jud.Arad.

  În cauză a fost atribuit număr unic de dosar penal şi a fost dispusă începerea urmăririi penale, efectuarea în continuare a urmăririi penale, respectiv punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpat cu privire la săvârşirea infracţiunii prev. de art. 270 alin.3 din Legea nr.86/2006 privind Codul vamal, cu modificările şi completările ulterioare.

  Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Arad a admis propunerea procurorilor cu privire la inculpat, dispunând arestarea preventivă a acestuia pe o durată de 30 zile.

  Cercetările continuă, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

  Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.