sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Consultări la Cotroceni: Din delegația liberalilor face parte și Falcă. Aceștia nu au nicio propunere de premier

  de Special Arad | 14 decembrie 2016, 12:20 PM | Politikos

  0

  Miercuri, la Palatul Cotroceni, au început consultările cu partidele care vor intra în Parlament, la invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis. Doar PNL, USR, UDMR, PMP şi grupul minorităţilor au confirmat participarea. PSD şi ALDE au anunţat că nu vor da curs invitaţiei, pe motiv că nu se respectă Constituţia, ceea ce l-a făcut pe preşedinte să le califice drept „nepoliticoase”.

  Delegaţia PNL, formată din Raluca Turcan, primarii din Alba-Iulia şi Arad, Mircea Hava, respectiv Gheroghe Falcă, europarlamentarul Cristian Buşoi şi secretarul general interimar, Marian Petrache, a ajuns la Cotroceni şi a fost primită de preşedintele Klaus Iohannis.

  Raluca Turcan, decalaraţii după încheierea discuţiilor delegaţiei PNL cu preşedintele Klaus Iohannis:

  „Pentru noi este surprinzătoare rapiditatea cu care PSD îşi încalcă progarmul de guvernare. PSD începe cu o mare fraudare a încrederii votanţilor săi. Ar fi un semnal extrem de nagativ desemnarea unei persoane condamnate penal pentru postul de premier. Dezvoltarea României poate să vină din investiţii. Un program de dreapta ar fi cea mai bună soluţie pentru dezvoltarea României. În momentul de faţă nu avem o propunere de premier. Dar dacă vom ajunge într-un astfel de moment, vom propune un om integru. Dacian Cioloş ar fi prima opţiune. Dar trebuie să să fie o coaliţie de partide de dreapta care să asume un om.”

  Delegaţia USR a ajuns, la ora 12:00, la Palatul Cotroceni, pentru a se întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis.

  Delegația USR este formată din Nicușor Dan, președinte USR, vicepreședinții Cristian Ghica și Roxana Wring, precum și reprezentanți ai filialelor cu cele mai bune rezultate, Manuel Costescu, deputat ales pentru Diaspora, și Levente Elek, președintele filialei Cluj.

  Sursa: RTV

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.