marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Consiliul Suprem de Securitate al Republicii Moldova, reunit de urgență după mai multe atacuri în Transnistria

  de - | 27 aprilie 2022, 8:17 AM | Internaţional | Recomandările editorilor

  0

  premierul Natalia Gavrilița într-o vizită la Bruxelles(foto: Captură ecran/Privesc.eu)

  Ca urmare a celor 3 atacuri din ultimele 24 de ore din regiunea prorusă Transnistria, Consiliul Suprem de Securitate al Republicii Moldova se reunește marți, la ora 13.00. De asemenea, Tiraspolul a convocat propriul Consiliu de Securitate.

  Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova anunță că și-a intensificat eforturile de culegere de informații în vederea prevenirii unor acțiuni periculoase în țara vecină.

  În regiunea necontrolată de Guvernul Republicii Moldova, din cauza forțelor ruse menținute aici, au avut loc marți dimineață 2 explozii la două turnuri de comunicaţie radio-tv.

  Nu sunt victime nici atacurile de marți și nici în cel de luni.

  Purtătorul de cuvânt al premierului de la Chișinău a explicat pentru Europa FM că autoritățile de la Chișinău au acces greu la informații despre evenimentele din Transnistria:

  „La momentul de față Biroul Politic de Reintegrare este în dialog cu așa-zisele autorități din regiunea transnistreană pentru a aduna mai multe date, pentru a încerca să înțeleagă ce se întâmplă acum în regiune. Tot Biroul Politic de Reintegrare a venit ieri și cu o reacție oficială prin care și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu incidentul care s-a produs aseară în orașul Tiraspol. Potrivit informațiilor disponibile la care avem acces, persoane neidentificate au efectuat împușcături și au aruncat grenade asupra sediului așa numei structuri de securitate din regiune.”

  Atat Republica Moldova cât si Ucraina avertizeaza ca atacurile sunt – de fapt – provocari ruse sub steag fals, pretexte pentru tensionarea situaţiei de securitate în Transnistria.

  Sursa: Europa FM.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.