Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat pentru a găsi persoanele care au lipit afișele anti-refugiați din Arad

  de Raluca Medeleanu | 30 octombrie 2018, 9:50 AM | Dezvăluiri | Știri Arad | Topic special

  1

  Am dorit să aflăm dacă această campanie a urii împotriva refugiaților desfășurată la Arad prin intermediul afișelor din stațiile de tramvai este doar un fenomen local sau există și în alte orașe din țară, astfel că am contactat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării de la București, responsabil cu toate petițiile și sesizările despre faptele de discriminare din țară.

  Am discutat cu Istvan Haller, din colegiul director, care a fost mai mult decât surprins să afle despre această campanie de instigare la ură care se petrece la Arad, spunându-ne că până acum nu a mai auzit de ceva similar în țară și ne-a asigurat că va face tot posibilul pentru a rezolva problema.

  „Au mai apărut în public mesaje homofobe, unde am reușit să identificăm organizația care le-a lansat și am amendat organizația respectivă. Am ajuns în instanță și am și câștigat. Deci acolo avem o hotărâre care a rămas valabilă, însă cazuri împotriva refugiaților nu am mai avut până acum”, ne-a declarat Istvan Haller.

  „Noi am acceptat calitatea jurnaliștilor ca fiind câinii de pază ai democrației, așa că în urma discuției cu dumneavoastră ne autosesizăm și vom face tot posibilul să aflăm cine sunt făptașii”, a adăugat acesta, specificând că va încerca chiar și să acceseze înregistrările camerelor de supraveghere din zonele în care au apărut afișele la Arad.

  Citește și: O nouă campanie de instigare la ură în Arad! Bulevardul Revoluției, pradă a afișelor de propagandă anti refugiați

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.