marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Consiliul Județean Arad a împlinit 30 de ani de activitate: „Aceste proiecte nu sunt făcute de Cionca și cei doi vicepreședinți. Avem o armată de profesioniști în spate”

  de Mihai Todoca | 27 aprilie 2022, 7:03 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  0

  Consiliul Județean Arad este la ceas aniversar astăzi când a ajuns la borna cu numărul 30 în existența ei. De numele acestei instituții se leagă, mai mult acum, multe proiecte câștigate și implementate pe fonduri europene. Aceste fonduri sunt motorul dezvoltării oricărei regiuni care își dorește cu adevărat o dezvoltare și putem spune că la Arad, cel puțin din ceea ce am „prins” în ultima perioadă, acest lucru se întâmplă.

  Consiliul Județean Arad a ales să-și sărbătorească cei 30 de ani de activitate cu serie de mai multe evenimente ce se vor desfășura în perioada 9 -20 Mai . Vom reveni cu programul lor.

  Până atunci, la conferința de presă de azi, Iustin Cionca împreună cu cei doi vicepreședinți, Răzvan Cadar și Ionel Bulbuc, au răspuns la întrebările presei după alocuțiunile de început.

  L-am întrebat pe președintele CJA care ar fi, în opinia lui, cel mai mare eșec înregistrat de Consiliul Județean, indepent de birocrație și alți factori externi. Acesta a menționat că nu se poate raporta la întreaga activitate a CJ și s-a limitat la a discuta doar despre perioada mandatului lui: „La noi cel mai mare eșec a fost proiectul transfrontalier România -Ungaria în care partenerul nostru de la Bekes, a pierdut, zic eu că a pierdut pentru că timpul este foarte scurt, încă nu s-a semnat contractul de finanțare. Apoi s-a pierdut proiectul strategic pe sănătate ceea ce ne afectează și pe noi că eram beneficiari pe cardiologie cu un milion de euro. Însă noi ne-am făcut tema, nu avem nimic să ne reproșăm. Din păcate partenerul din Bekes a schimbat proiectul ceea ce din punct de vedere tehnic este un motiv pentru a fi decăzut din dreptul de a fi finanțat și sigur că… putem spunecă e un eșec, dar nu cred că noi avem vreo vină aici. În rest, de la preluarea mandatului meu, nu am pierdut nici un proiect pe fonduri europene. Am ajuns să implementăm proiecte care erau considerate pierdute”.

  Întrebat care este proiectul care a avut nevoie de cel mai mare volum de muncă, Iustin Cionca ne-a răspuns, fără să ne surprindă, că acela ar fi drumul Arad-Șiria: „A fost un proiect care ne-a dat multe bătăi de cap, dar nu aș putea spune că doar acesta. De exemplu, am câștigat pe transfrontalier un proiect care privește Spitalul de Boli Infecțioase. Atâtea aventuri avem cu implementarea lui…Am făcut studiul de fezabilitate, i-am făcut profilul iar de la București a venit concluzia studiului care ne-a zis că trebuie să demolăm clădirea pentru că nu respectă circuitele și nu putem să o autorizăm. Un lucru care ar fi costat mai mult decât construirea unei clădiri noi pentru că este o clădire istorică ș.a.m.d. Practic țineai un perete și construiai în jurul lui un spital. Am găsit soluția, prezentată de managementul de la SCJU, aceea de a construi un spital în interiorul spitalului. În altă notă, chiar ieri a fost domnul director Maxim de la  ADR Vest și ne-a spus că suntem pe locul unu în regiune la implementarea proiectelor pe fonduri europene. Din cele patru județe aici și din cele opt pe axa transfrontalier”.

  Acesta a apreciat că în spatele acestor succese stă echipa de profesioniști din cadrul CJA-ului pentru că „Aceste proiecte nu sunt făcute de Cionca și cei doi vicepreședinți. În spatele nostru e o armată de profesioniști atât în interiorul instituției cât și în interiorul unor firme private, parteneri cu care lucrăm. De la studiile de fezabilitate la proiectele tehnice etc”, a conchis președintele CJA, Iustin Cionca.

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.