miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Conferințele „Comunism, democrație, civism și centralizare, descentralizare, regionalizare. Este posibil un alt model de dezvoltare în România contemporană?”, pe 7 și 8 septembrie

  de Special Arad | 5 septembrie 2023, 2:01 PM | Cultură

  1

  În zilele de 7 și 8 septembrie 2023, la orele 11, în Sala Marii Uniri (Bulevardul Revoluției, nr. 81) se vor desfășura conferințele „Comunism, democrație, civism și centralizare, descentralizare, regionalizare. Este posibil un alt model de dezvoltare în România contemporană?”, anunță Consiliul Județean Arad.

  Evenimentul este organizat de Asociația „Arad – trecut, prezent și viitor”, în parteneriat cu Centrul Cultural Județean Arad, Consiliul Județean Arad, Complexul Muzeal Arad și filiala Arad a Societății de Științe Istorice din România.

  Vor lua cuvântul Dorin Dobrincu, cercetător științific la Institutul de Istorie „A.D. Xenopol” din Iași al Academiei Române, doctor în istorie, fost director al Arhivelor Naționale ale României, Alexandru Cohal, cercetător științific la Institutul de Filologie Română „Alexandru Philippide” din Iaşi al Academiei Române, doctor în lingvistică, licențiat în sociologie și George Țurcănașu, lector universitar la Facultatea de Geografie şi Geologie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, doctor în geografie.

  Moderator: prof. dr. Sebastian-Dragoș Bunghez, vicepreședinte al filialei Arad a Societății de Științe Istorice din România.

  Acest proiect urmărește punerea față în față a cetățenilor cu formatori de opinii. Se are în vedere cunoașterea trecutului, pentru că numai astfel putem înțelege mai bine prezentul și problemele actuale.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Probabil stimabilii domni vor veni la Arad și vor încerca să ne pregătească (mai indirect, asa!) pentru desființarea județului Arad sub pretextul regionalizării și scăderii presiunii nugetare. Bineințeles că vor face abstracție de faptul ca județul (comitatul) Aradului are o vechime de 300 de ani și vor încerca să ne lămurească ce bine va fi pentru noi sub „aripa protectoare” a Timișorii. Și vor găsi și aplaudaci destui. Ce-i pasă unui pădurar de pe linia Bradului dacă Aradul va avea același statut ca Gurahonțul? Bineînțeles că realitatea va fi alta; va mai apărea un rând de căpușe la Timișoara. De fapt ele axistă deja chiar dacă prezența lor nu e izbitoare. Noi arădenii finanțăm deja de ani buni prin contribuțiile noastre bugetul local al Timișoarei atunci când plătim serviciile RETIM

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.