luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Conferință pe tema cooperării regionale în domeniul logisticii, organizată de CCIA Arad la Budapesta

  de Special Arad | 19 aprilie 2022, 8:31 PM | Administraţie | Internaţional

  0

  Comunicat. Camera de Comerţ şi Industrie şi Agricultură (CCIA) Arad a organizat, în data de 13 aprilie, la Budapesta, o conferinţă pe tema cooperării regionale în domeniul logisticii, în cadrul căreia au fost dezbătute legăturile economice comerciale bilaterale, posibilităţile şi oportunităţile de afaceri oferite de regiunea Dunării, activităţile de economie externă, respectiv posibilităţile de abordare a proiectelor transfrontaliere şi nu numai, în vederea întăririi legăturilor comerciale ale mediului de afaceri din cele două ţări.

  Unul din obiectivele acestei conferinţe a fost accentuarea ideii de cooperare între regiuni şi crearea unor parteneriate noi.

  Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Ambasada României în Ungaria şi Consiliul Judeţean Arad.

  În alocuţiunea rostită la deschiderea conferinţei, preşedintele CCIA Arad, Gheorghe Seculici, a punctat faptul că „este foarte important atât pentru România, cât şi pentru Ungaria ca cele două state să aibă o relaţie economică puternică. Există o multitudine de elemente concrete de interes comun care, valorificate optim, pot determina creştere economică de ambele părţi”.

  Au adresat mesaje Gabriel Şopandă, ambasadorul României în Ungaria, şi Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, care a vorbit despre stadiul actual al infrastructurii şi despre planurile de dezvoltare ale judeţului Arad.

  Consilierul economic al Ambasadei României în Ungaria, Horia Mintaş, a prezentat programul Invest ROMANIA, în timp ce directorul comercial CTP Romania, Andrei Koszti, a oferit informaţii despre CTP, dezvoltator şi administrator de parcuri industriale şi logistice din România şi Europa Centrală şi de Est.

  În cadrul evenimentului moderat de Gergely Andó, editor şef al revistei Navigator and Transport World, coordonatorul pentru parteneriate public-private pentru Europa de Est, Vlad Florin Vînătu, a prezentat compania Continental Automotive Romania, iar partenerul IADVISE, Horia Halmagi, a vorbit despre transportul intermodal şi logistica cerealelor.

  Informaţii despre servicii financiare pentru investitori a oferit Virgil Zahan, director general GOLDRING SA, iar Tamas Jan, acţionar la LogiJobs, a prezentat, în intervenţia sa, platforma pentru afaceri şi pentru specialişti în logistică.

  Reprezentantul Porturilor Maritime Constanţa, Canalele Navigabile Dunăre-Marea Neagră şi Porturile Dunării Maritime Galaţi din Ungaria, Erdélyi László, a explicat oportunităţile de cooperare bilaterală care decurg din Iniţiativa Trei Mări.

  Prezentările au fost urmate de întâlniri de afaceri şi discuţii.

  La discuţii au mai participat: Szanto Lajos – Trans-Sped Ungaria, Fabian Zoltan – Containerterminal Ungaria şi Martha Gabor – Railcargo Logistics Ungaria.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.