Conferință internațională COMSYMBOL la Arad. Tema: impactul tehnologiei asupra societății, de la Facebook la inteligență artificială și robotică

  de Special Arad | 30 octombrie 2018, 7:49 PM | Educaţie | Știință

  0

  Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, Centrul de cercetare Serge Moscovici și IARSIC-ESSACHESS-CORHIS, Universitatea Paul Valéry Montpellier din Franta organizează a patra editie a conferintei internaționale COMSYMBOL, la Complexul Universitar M (Micălaca, zona III), în datele de 8 și 9 noiembrie 2018.

  Deschiderea conferintei va avea loc în data de 8 noiembrie la ora 10:00, în Sala festivă a Complexului.

  Conferinta are o temă de mare actualitate Believe in Technology: Mediatization of the Future and the Future of Mediatization («Croire en la technologie: médiatisation du futur et futur de la médiatisation»). Ea își propune, în principal, să evidențieze impactul schimbărilor pe care dezvoltarea tehnologică digitală fără precedent, pe care o trăim în cadrul celei de-a patra revoluții industriale, îl are asupra societății în ansamblu (de la Facebook la inteligență artificială și robotică).

  Conferințele plenare vor fi susținute de directorul IARSIC-Corhis de la Universitatea Paul Valéry, profesor universitar doctor Ștefan Bratosin, co-responsabil științific al conferinței, directorul catedrei UNESCO de Jurnalism și Media de la Universitatea din Strassbourg, Franța, profesor universitar doctor Philippe Viallonsi, directorul Centrului media și audiovizual CERM de la Universitatea din Mons, Belgia, profesor universitar doctor Safar Haytham.

  La eveniment vor participa cercetători din 15 țări (Franta, România, Belgia, Elveția, Spania, Cipru, Statele Unite ale Americii, Brazilia, Uganda, Nigeria, Camerun, Ungaria, Rusia, Turcia, Algeria).

  Programul complet poate fi găsit AICI.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.