sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Conducerea Camerei de Comerţ din Arad a primit vizita uneia dintre cele mai importante provincii din China

  de Special Arad | 16 octombrie 2018, 11:15 AM | Administraţie

  0

  Preşedintele Camerei de Comerţ arădene, Gheorghe Seculici, a fost sâmbătă, 13 octombrie 2018, gazda unei importante delegații din provincia Fujian a Republicii Populare Chineze, o provincie cu 35 de milioane de locuitori, cu o suprafaţă de 124000 km².

  Delegaţia condusă de viceguvernatorul Provinciei Fujian, Wang Huimin, însoțit de 6 lideri ai administrației provinciale a participat vineri, 12 octombrie la gala mediului de afaceri arădean, Topul Firmelor, în cadrul căreia sunt premiaţi cei mai performanți agenţi economici din Arad, astfel putând lua pulsul economiei şi dinamismul oraşului nostru.

  În debutul întâlnirii, preşedintele Gheorghe Seculici a făcut o scurtă incursiune în relaţia de colaborare dintre R.P. China şi judeţul Arad, a prezentat oportunitățile de investiții în zonele libere Arad și Curtici şi şi-a manifestat interesul de a organiza un târg împreună cu agenţii economici din China pentru a promova activitatea economică din regiunea Fujian. De asemenea a subliniat disponibilitatea CCIA Arad de a sprijini orice iniţiativă chineză în judeţul nostru, menită să consolideze relaţiile economice între judeţul Arad şi regiunea Fujian.

  „CCIA Arad şi-a dezvoltat în ultimii doi ani foarte mult relația cu Republica Populară Chineză. Concurenţa între ţări, regiuni, județe pentru atragerea investiţiilor străine este foarte puternică. Toate județele din România încearcă să aducă investitori străini, să le ofere anumite facilităţi, pentru a-i atrage. În această concurenţă, cred că Aradul are multe atuuri pentru a fi cu un pas în fața celorlalte județe, dar pentru acest lucru este nevoie de o colaborare puternică la nivel instituțional, pentru ca pârghiile de care dispunem să facă un tot unitar”, este de părere preşdintele CCIA Arad, arh. Gheorghe Seculici.

  La rândul său viceguvernatorul Provinciei Fujian, Wang Huimin, a mulţumit Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad pentru ospitalitate şi a făcut o scurtă prezentare a Provinciei Fujian: „PIB-ul per capita al regiunii se ridică la valoarea de 12.000 USD, fiind astfel pe locul 6 la nivelul Chinei”.

  De asemenea, partea chineză a invitat companiile româneşti să participe la unul dintre cele mai importante evenimente organizate în provincia Fujian, Târgul Internaţional pentru Investiţii şi Comerţ.

  Din delegația oficială chineză au făcut parte:
  – Wang Huimin, Vicepreședinte al Comitetului Provincial Fujian al Conferinței Consultative Politice a Poporului Chinez (Viceguvernator al Fujianului)
  – Wu Guosheng, Director general al Comitetului pentru legături cu Hong Kong, Macao, Taiwan și Afacerile Externe ale Comitetului provincial Fujian CPPCC
  – Liu Lianghui, Director General Adjunct al Oficiului pentru Afaceri Chineze de peste mări al Guvernului Provinciei Fujian
  – Zhan Jinfeng, director adjunct al Biroului General al Guvernului Provinciei Fujian
  – Lin Lei, funcționar al Oficiului pentru Afaceri Externe al Guvernului Provinciei Fujian
  – Chen Yuting,  investitor.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.