Condamnat la închisoare pentru omor, a reușit să evadeze, dar a fost găsit într-un canal câteva ore mai târziu

  de Special Arad | 12 martie 2021, 3:06 PM | Naţional

  0

  (foto: Digi24)

  Deținutul Soreanu Ion, în vârstă de 53 de ani, era tratat încă din 7 martie la Spitalul din Craiova, sub pază. El este din comuna Malu Mare și are o condamnare de 10 ani pentru omor, însă, pentru că mai avea de stat câțiva ani după gratii, acesta nu a ratat ocazia și a evadat din spitalul în care era tratat. Nu se știe exact cum, dar evenimentul a avut loc în această dimineață, în jurul orei 06.00. Conform declarațiilor date de cel care trebuia să îl păzească, acesta a plecat de lângă compartimentul în care era ținut deținutul doar pentru câteva minute, în momentul în care făcea schimb de ture cu un coleg.

  La momentul evadării deţinutul era îmbrăcat cu bluză de trening gri și pantaloni negri. Pentru găsirea lui au fost sesizate Inspectoratul Județean de Poliție Dolj, Inspectoratul de Jandarmi Județean Dolj și au fost informate Poliția Română, Poliția de Frontieră, Jandarmeria Română. Au fost trimise echipe de căutare formate din personalul unității și au fost analizate imaginile video ale sistemului de supraveghere din unitatea sanitară publică, iar polițiștii au instituit filtre în tot județul.

  În vederea stabilirii cauzelor și împrejurărilor care au condus la producerea acestui eveniment, conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor a trimis la fața locului o echipă multidisciplinară.

  După ce s-au mobilizat bine, aproximativ șase-șapte ore mai târziu, deținutul a fost găsit într-un canal aflat în curtea unității spitalicești, la doar 30 de metri de clădirea de unde evadase. În tot acest timp controalele s-au efectuat și în acea zonă, însă nimeni nu a reușit să îl găsească.

  Sursă Digi24

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.