marþi, 26 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Condamnat la 6 ani de închisoare după ce și-a omorât în bătaie prietenul, la Pecica

  de Ioana Costaș | 3 aprilie 2023, 4:40 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  Un tânăr de 25 de ani a fost condamnat de Tribunalul Arad, la mijlocul lunii martie, la șase ani de închisoare cu executare după ce în vara anului trecut, la Pecica și-a bătut prietenul în vârstă de 48 de ani pe care mai apoi l-a trimis acasă, acesta fiind găsit câteva ore mai târziu căzut pe stradă, în comă.

  Bătaia a avut loc în noaptea de 13 spre 14 august 2022 – într-o casă din orașul Pecica în care tânărul de 25 de ani locuia cu chirie – când cei doi au decis să asculte muzică și să consume alcool. Între cei doi a izbucnit inițial o ceartă după ce bărbatul de 48 de ani a căzut peste o boxă și a răsturnat-0, lucru care l-a enervat, se pare, pe tânărul de 25 de ani. Cei doi au început să se înjure reciproc, iar apoi să se împingă. La un moment dat, tânărul a început să-l lovească pe bărbat, în mod repetat, cu pumnii în zona capului şi a corpului, moment în care acesta din urmă a căzut şi s-a lovit cu capul de teracotă. În timp ce victima era căzută, tânărul a continuat să o lovească cu pumnii şi cu picioarele în diferite zone ale corpului.

  După ce loviturile au încetat, deoarece bărbatul de 48 de ani era plin de sânge pe față și pe haine, tânărul de 25 de ani l-a dus la baie unde bărbatul s-a spălat, și-a dat jos tricoul, luând un tricou curat primit de la agresor. Acesta a aruncat tricoul plin de sânge la tomberon, iar pe bărbatul bătut l-a scos afară din casă, acesta plecând pe picioarele sale.

  Câteva ore mai târziu, dimineața, la numărul unic de urgență 112 a fost sesizat faptul că un bărbat zăcea în stare de inconştienţă pe strada 113 din oraşul Pecica. Poliția și şi ambulanţa s-au deplasat la faţa locului, iar pe trotuar a fost găsit şi identificat bărbatul de 48 de ani, care prezenta traumatism cranio-cerebral acut închis şi stare comatoasă. Victima a fost transportată la spital, a fost supusă unor intervenții chirurgicale, însă 10 zile mai târziu a decedat. Raportul de autopsie a indicat faptul că moartea bărbatului a fost violentă și s-a datorat „hemoragiei meningocerebrale cu hematom subdural masiv (operat), consecinţa unui traumatism cranio-cerebral cu fractura cutiei craniene”, iar cu ocazia autopsiei au fost constatate leziuni traumatice la nivelul capului, la nivelul trunchiului şi la nivelul membrelor.

  În luna octombrie 2022, la două luni după decesul bărbatului de 48 de ani, tânărul de 25 de ani a fost reținut, iar ulterior arestat preventiv pentru comiterea infracțiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

  În timpul procesului, tânărul de 25 de ani a declarat că regretă săvârşirea faptei şi este de acord să plătească pretenţiile persoanelor vătămate. Este vorba despre mama și sora victimei care s-au constituit părți civile, instanța stabilind ca cele două să primească câte 25 de mii de euro daune morale fiecare.

  Hotărârea Tribunalului Arad nu este definitivă.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Foarte corectă justiția! Pentru 6 ani de pușcărie, nu merită să primești insulte s-au nervi. Îl omori și gata! 6 ani trec, ș-apoi poți să-l iei pe urmatorul la rând, că precis te vor mai nerva și alți.
   Poate că ar fi bine să se abroge legea pentru crime! Nu mai bine ne facem dreptate după bunu plac?
   S-ar mai scuti romănul de niște pensii speciale!

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.