luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Concursul „Scratch UVVG”, pentru toți elevii din județul Arad

  de Special Arad | 10 decembrie 2014, 1:31 PM | Educaţie | Știri Arad

  0

  Știri Arad: Cu ocazia Săptămânii Informaticii Universitatea de Vest “Vasile Goldiș” din Arad invită elevii din clasele X-XII, de la toate liceele din județul Arad, la un concurs interactiv cu premii intitulat „Scratch UVVG”.

  Elevii trebuie să realizeze individual un proiect pe platforma Scratch. Proiectul poate fi un joc, o poveste interactivă, o animație sau orice își pot imagina elevii! Participarea este gratuită!

  Ce este Scratch? Platforma Scratch îi învață pe utilizatori săi despre conceptele fundamentale ale programării. El este un limbaj de programare gratuit destinat tinerilor, dezvoltat de grupul Lifelong Kindergarten din cadrul MIT Media Lab.

  Elevii trebuie să-și termine proiectul și să completeze un formular de înscriere până duminică, 14 decembrie, ora 23:59. Pot face acest lucru pe linkul acesta , unde vor găsi mai multe informații precum criteriile de jurizare și resurse pentru a învăța cum să realizeze un proiect în Scratch.

  Munca elevilor este răsplătită prin următoarele premii: locul I – Samsung Galaxy S3 Mini, locul II – HDD extern Seagate Expansion 2TB și locul III – memorie USB Kingston DataTraveler Micro 32GB.

  “Perioada 8-14 decembrie este denumită Săptămâna Informaticii, un proiect anual dedicat să inspire tinerii să-și îndrepte atenție spre domeniul informaticii. Proiectul promovează cel mai mare eveniment de educație din istorie și anume Ora de Programare. Iar pentru acest lucru am decis împreună cu colegii mei să organizăm la diferite licee din județul Arad workshopuri prin care să-i învățăm pe elevii cum se lucrează în Scratch și să le creștem interesul pentru programare. Am realizat cu elevii jocuri și povești interactive prin care au putut învăța câteva elemente de bază din programare iar după aceea i-am invitat să se înscrie la concurs”, a declarat Radu Brănișcan, unul dintre organizatori.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.