luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Concursul „Școala Zero Waste” se apropie de final

  de Special Arad | 19 mai 2014, 5:21 PM | Eco

  0

  Cu doar 10 zile pana la finalul editiei din 2014 a concursului Scoala Zero Waste, EcoStuff Romania a facut bilantul. 72.6 tone de deseuri reciclabile au fost colectate in primele patru saptamani de concurs. Au mai ramas cateva zile, ultima zi de concurs fiind 30 Mai.

   Putin peste 11 tone din deseurile colectate sunt reprezentate de PET si plastic, 60 de tone sunt hartie si carton, iar restul este aluminiu. Cantitatea medie de deseuri colectate de fiecare dintre cei 4674 de elevi implicati in competitie se ridica la putin peste 15.5 kilograme.

  Scolile clasate pe primele locuri au inteles ca este foarte importanta implicarea parintilor, a vecinilor si a comunitatii locale in general. Este un proces de educatie ecologica pornit de la elevi inspre parinti. In loc sa arunce la gunoi aceste deseuri, foarte multi parinti si vecini au decis sa le colecteze selectiv si sa sprijine astfel elevii in competitia pentru premiile puse in joc.

  Implicarea comunitatii locale in sprijinirea elevilor si a scolilor participante in competitie este hotaratoare in castigarea premiilor puse in joc.

  Premiul cel mare este reprezentat de o tabla interactiva oferit de Continental Corporation, partener al proiectului. Acest premiu impreuna cu Trofeul “Scoala Zero Waste 2014″ va fidecernat in 7 Iunie in cadrul unei Festivitati de premiere organizate la Casa Tineretului in Timisoara.

  Alte premii vor fi acordate de Flextronics, ACI Worldwide, Billa Romania, Recycle International si EcoStuff.

  Clasamentul provizoriu al editiei 2014 a Concursului National ”Scoala Zero Waste” poate fi consultat la acest link –http://ecostuff.ro/clasament-intermediar-scoala-zero-waste-2014/

  Evolutia tuturor scolilor inscrise in concurs poate fi urmarita si pe pagina de Facebook –https://www.facebook.com/scoalazerowaste.

  Cei mai silitori elevi vor castiga un laptop, o bicicleta sau un aparat de fotografiat.

  Organizatorii isi doresc sa rasplateasca eforturile cat mai multor elevi implicati in acest concurs. Pe aceasta cale invita toate companiile care doresc sa se implice si sa acorde premii speciale, indiferent de valoarea acestora, sa ia legatura cu organizatorii la [email protected].

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.