joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Concursul internaţional de matematică şi informatică Caius Iacob, ediţia a VIII-a

  de Special Arad | 15 mai 2016, 10:42 AM | Educaţie

  0

  Aproape 400 de elevi au fost prezenţi ieri la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad pentru a VIII-a ediţia a concursului internaţional de matematică organizat de Facultatea de Ştiinţe Exacte. Elevi din clasele a XI-a şi a XII-a de la licee din Arad, Timişoara, dar şi din Serbia s-au înscris la una din cele două probe din cadrul competiţiei: matematică sau informatică. Tot în cadrul evenimentului a fost organizată şi sesiunea de comunicări ştiinţifice care se adresează atât studenţilor UAV cât şi celor din alte centre universitare, sesiune la care şi-au anunţat participarea peste 20 de studenţi.

  Concursul, intrat în calendarul Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, a fost înfiinţat în anul 2009  şi s-a bucurat, pe parcursul anului, de o participare tot mai numeroasă din partea elevilor.

  La deschiderea festivă a participat conducerea UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile, prorectorul conf.univ.dr. Codruţa Stoica şi conf.univ.dr Păstorel Gaşpar, alături de colectivul de cadre didactice al facultăţii. Le-au urat succes elevilor şi reprezentanţii IŞJ Arad, inspectorul şcolar general adjunct, Anca Stonescu şi inspectorul de matematică, Viorel Tudoran, precum şi invitatul special din Serbia, poetul Todor Groza Delacodru.

  74b5bda3-fc5a-48c8-b43e-bf362a6077b5

  „Este o onoare şi o bucurie pentru noi să vedem că tot mai mulţi elevi se înscriu la acest concurs. Felicit conducerea facultăţii pentru modul în care a organizat acest concurs, pentru încăpăţânarea de a continua şi a dezvolta această competiţie care contribuie la creşterea vizibilităţii  UAV” a punctat rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile.

  „Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au răspuns provocării noastre matematice, în special prietenilor noştri din Serbia pentru efortul pe care îl fac an de an de a participa la concursul nostru ” a declarat prof.univ.dr. Mariana Nagy, decanul facultăţii.

  Rezultatele şi premierea câştigătorilor va avea loc în data de 16 mai.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.