Concurs internațional de muzică și teatru la Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi” și la Teatrul de Marionete

  de Tomc[email protected] | 12 februarie 2019, 2:40 PM | Cultură | Educaţie

  0

  Concursul „LiveMuseArt” revine cu ediția a IV-a la Arad și va avea loc, între 22 și 24 februarie, la Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi” și la Teatrul de Marionete. Evenimentul are atât secțiuni de teatru, cât și de genuri diferite de muzică: tradițională, divertisment și muzică cultă. Concursul este dedicat elevilor, studenților și masteranzilor (6 – 22 ani), iar înscrierile se pot face pe adresa de mail [email protected] până în data de 15 februarie 2019.

  Prima și ultima zi a concursului, 22 și 24 februarie, se vor desfășura la Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi”, iar ziua a doua, sâmbătă (23 februarie), la Teatrul de Marionete.

  Juriul este format din cadre didactice, soliști, interpreți profesioniști și actori dintre care câteva nume sonore: maestrul dirijor – Dorin Frandeș, actorii – Zoltan Lovas, Nicolae Brânzeu și Călin Ionescu, interpreți profesioniști precum pianista Adelina Suvergel, violonistul Marian Suvergel, clarinetistul Marcel Sâpcu și cadre didactice – Dan Claudiu – trompetă, Ana Sâpcu – oboi, Ionica Manolache – flaut, Claudia Ștesco, Dulcica Florea și Felicia Fleter – canto, Viliga Alina, Șuteu Carmen, Anda Drăgan-Icleanu și Gabriela Iancsik – pian, Grațiela Șilindean – vioară, Codruța Tomescu – chitară și Otvos Dariana – violoncel. Pe lângă aceștia există și invitați speciali în juriul concursului la flaut – Mircescu Ariadna de la Facultatea de Arte din cadrul Universității Oradea, Mircescu Georgiana de la Liceul de Arte din Oradea și percuție – Cristian Szekely de la Facultatea de Arte din cadrul Universității Oradea. Președintele juriului este Marinela Tudoran, director adjunct al Colegiului de Arte „Sabin Drăgoi” din Arad.

  Evenimentul este organizat la Arad de către LiveMuseArt Academy Timișoara încă din anul 2016. De-a lungul anilor, s-au reunit la Arad atât tineri profesioniști, cât și amatori din domeniul muzicii și al teatrului. An de an, tradiția continuă în ultimul weekend al lunii februarie, când muzicieni și actori din țară și de peste hotare urcă pe scenă dăruind o parte din sufletul lor publicului cald și numeros, care îi întâmpină de fiecare dată cu drag.

  Până în prezent, s-au înscris concurenți din toate centrele de cultură și arte din țară, precum și concurenți din Ungaria, Serbia, Moldova și Italia.

   

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.