vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Concluzia autopsiilor în cazul celor 71 de refugiaţi morţi în Austria. Care este cauza decesului

  de - | 31 august 2015, 10:31 AM | Internaţional | Recomandările editorilor

  0

  Medicii legişti au autopsiat 16 dintre cele 71 de cadavre ale unor refugiaţi descoperite joi, într-un camion frigorific, pe o autostradă din Austria, şi au ajuns la concluzia că aceştia s-au sufocat, având în vedere că erau înghesuiţi câte cinci oameni pe metrul pătrat, a anunţat poliţia austriacă, potrivit Mediafax.

  Patru copii se aflau printre persoanele găsite moarte în camion, pe autostrada dintre frontiera ungară şi Viena, unde fusese abandonat cu 24 de ore înainte. Refugiaţii erau cel mai probabil originari din Siria sau Afganistan.

  Doi medici patologi examinează cadavrele la departamentul de medicină legală din Viena. „Încă aşteptăm raportul final de la echipa de legişti, dar se pare că (refugiaţii) s-au sufocat”, a declarat duminică Gerald Pangl, purtător de cuvânt al poliţiei din provincia Burgenland, unde a fost găsit camionul, relatează Reuters în pagina online.

  Pangl a adăugat că refugiaţii erau atât de înghesuiţi în camion încât cinci persoane erau nevoite să împartă o suprafaţă de numai un metru pătrat.

  Poliţia precizase anterior că vehiculul conceput pentru transportul produselor de carne nu avea guri de aerisire. Specialiştii încearcă însă să stabilească dacă unitatea de răcire a vehiculului era funcţională în timpul transportului, a adăugat Pangl.

  Cinci suspecţi – patru bulgari şi un afgan – au fost reţinuţi în Ungaria în legătură cu acest caz, fiind cercetaţi pentru trafic de persoane.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.