joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Concertul umanitar susținut de Q Band, Orchestra Filarmonicii și invitații speciali a adunat 25.000 lei pentru sprijinul victimelor din Ucraina

  de Raluca Medeleanu | 16 martie 2022, 1:48 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Concertul umaninar „Tu ești primăvara mea”, susținut în sala Filarmonicii Arad în data de 10 martie a reușit să adune 25.000 lei care acum au fost donați către Crucea Roșie, filiala Arad, care va veni astfel în sprijinul victimelor războiului din Ucraina, cu alimente și medicamente, în zona Odessa.

  Amintim că cei de la Q Band au susținut 3 astfel de concerte, primele două (în 8 și 9 martie) fiind planificate înainte de izbucnirea războiului din vecini, iar ulterior au hotărât organizarea celui de-al treilea, care să fie exclusiv cu scop caritabil. Concertul respectiv (la fel ca primele două) a fost un eveniment de excepție, care a demonstrat că încă se mai pot face lucruri de înaltă calitate în orașul nostru, Q Band, Orchestra Filarmonicii, împreună cu invitații speciali reușind să vândă toate biletele disponibile și pe drept cuvânt. Așa cum au anunțat încă de la început, toate cele aproximativ 100 de persoane implicate în organizarea evenimentului caritabil au făcut totul pro bono, fără onorariu, iar toți banii adunați au fost donați la Crucea Roșie. De menționat că din totalul de 500 de bilete, 100 au fost cumpărate de suporterii clubului sportiv UTA, care au fost și prezenți în sală la spectacol.

  „Așa cum am spus și în conferința de presă dinaintea evenimentului, noi putem să cântăm. Se pare că am făcut-o atât de bine încât am umplut și a treia seară de spectacole, am vândult 500 de bilete care au fost direcționate direct către Crucea Roșie din Arad, în suma de 25.000 lei. Vibe-ul a fost extraordinar. Ne-am simțit foarte bine pe scenă cu toții, s-au luat aplauze minute în șir, a fost aplaudată Orchestra Filarmonicii, artiștii Q Band și soliștii invitați”, a spus George Dancu, solist Q Band și inițiator al proiectului.

  „A fost un spectacol reușit, arădenii au participat, au fost parte a acestui demers de a avea act cultural deosebit și încasările vor merge spre Crucea Roșie și prin Crucea Roșie spre oamenii aflați în Ucraina. Felicit pe toată lumea, de la arădenii care au participat ca spectatori și s-au bucurat, până la cei care au încântat pe scena Filarmonicii din Arad”, a spus primarul Călin Bibarț, Primăria fiind partener al evenimentului.

  „Ajutorul spre Ucraina va porni săptămâna viitoare, împreună cu convoiul organizat de Crucea Roșie la nivelul țării, de la București. Va pleca în zona Odessa. Este un parteneriat pe care îl avem cu un spital din Odessa. Pe lângă materialele medicale pe care le vom achiziționa în urma acestei sume de bani va pleca și un TIR cu apă, donat de cei de la Profi România, cărora le mulțumim și lor. Și mulțumim încă o dată pentru implicarea comunității arădene la acest eveniment reușit, organizat pentru poporul ucrainean și pentru donarea acestei sume Crucii Roșii Arad”, a spus dr. Beniamin Dragoș, președintele Crucii Roșii Arad, care a ținut să specifice că implicarea organizației în sprijinul celor aflați în dificultate în Ucraina nu oprește activitățile obișnuite pe care Crucea Roșie Arad le desfășoară mereu pe plan local, fiind vorba de proiecte separate.

  „Am adunat peste 2 tone de alimente (pentru Ucraina, n.red.). O parte vor pleca într-un convoi umanitar cu Crucea Roșie de la București. Este foarte greu să trimiți ajutoarele afară. Momentan nu sunt culoare umanitare deschise decât pe Cernăuți. Este o muncă grea, dar nu vom renunța”, a declarat Iudita Cuvineanu, director al filialei de Cruce Roșie Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.