vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Concertul de orgă din Biserica Roșie – un portal înspre epoca mistică a barocului

  de Raluca Medeleanu | 1 septembrie 2014, 12:38 PM | Cultură | Muzică | Știri Arad

  0

  Duminică seara, la ora 19:00, în interiorul Bisericii Evanghelice (cunoscută arădenilor sub denumirea de „Biserica Roșie”) a avut loc un concert extraordinar de orgă, susținut de Sas Andrei.

  Concertul a fost organizat cu ocazia inaugurării variantei renovate a orgii, care a fost fabricată în 1927, la Timișoara și montată, doi ani mai târziu, în 1929, în biserica în care se află și la momentul actual. Instrumentul este capabil să reproducă sunetele trompetei, cornetului, oboiului, flautului și, de asemenea, poate reproduce o combinație unică în zonă: clopoțeii.

  Cei prezenți au putut audia lucrări muzicale ale unor compozitori celebri, precum François Couperin, Jeremiah Clarke sau George Frideric Handel, având astfel posibilitatea, prin intermediul notelor muzicale ce au rezonat puternic prin aerul vibrând al tuburilor, să se propulseze în timpurile de mult uitate ale unei epoci fascinante, cunoscută doar din manualele de istorie: Barocul.

  În paralel cu concertul, publicul a putut admira și o expoziție colectivă de picturi, realizate de Cătălina Boeru, Ioan Cociuba, Bogdan Tzigan și, nu în ultimul rând, de Levente Knall.

  Mai jos puteți să vă delectați ascultând frumoasele compoziții muzicale sau privind vividele tablouri expuse pe pereții bisericii.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.