luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Concert SoNoRo Conac la Palatul Cultural Arad și strângere de fonduri pentru spitalele din Mykolaiv, Ucraina

  de Special Arad | 13 aprilie 2022, 9:28 PM | Cultură | Muzică

  0

  Cea de-a X-a ediție a turneului SoNoRo Conac, desfășurată în perioada 9 aprilie – 30 iunie 2022, ajunge și în Arad. Concertul cu numărul cinci din turneul „La Grande Bellezza” va avea loc la Palatul Cultural, în data de 15 aprilie, ora 19.

  Partener pentru un mâine mai bun în cadrul turneului, MedLife lansează participanților la concertele SoNoRo și nu numai, un apel umanitar de strângere de fonduri pentru achiziționarea de medicamente, aparatură medicală și alte materiale sanitare care vor fi trimise către spitalele din Mykolaiv, una dintre cele mai lovite regiuni din Ucraina.

  „Parteneriatul dintre MedLife și SoNoRo Conac înseamnă două voci puternice dirijate de aceleași valori și grija față de aproape. Dincolo de binele pentru suflet pe care îl oferă SoNoRo celor care participă la concerte, acest parteneriat înseamnă un ajutor în plus pentru cei care au atât de multă nevoie în această perioadă.

  Astfel, Sistemul Medical MedLife, cu sprijinul și implicarea participanților la concertele SoNoRo, își propune să vină în întâmpinarea unor nevoi specifice, identificate și comunicate de către Ambasada Ucrainei în România. Fondurile vor fi strânse prin intermediul Asociației Zi de Bine și sunt menite să ajute spitalele din regiunea Mykolaiv, una dintre zonele cele mai afectate de bombardamente, unde, până acum, peste 130 de civili, dintre care 6 copii au fost uciși și peste 400 civili, dintre care 30 de copii au fost răniți”, anunță organizatorii.

  Donațiile pentru ajutorarea spitalelor din Mykolaiv se pot face prin transfer bancar, în contul Asociației Zi de Bine, cu mențiunea cuvântului SPITAL la descrierea plății pe zidebine.ro/doneaza.

  „Încă de la debutul conflictului de la graniță, Sistemul Medical MedLife a răspuns apelului autorităților și a depus eforturi considerabile pentru a ajuta spitalele aflate sub asediu prin trimiterea a peste 65 de tone de materiale și echipamente medicale, iar aceste eforturi vor continua atâta timp cât este nevoie”, precizează organizatorii.

  Biletele pot fi achiziționate online prin eventbook.ro.

  Despre turneul SoNoro Conac 2022

  Desfășurată în perioada 9 aprilie – 30 iunie 2022, cea de-a X-a ediție a SoNoRo Conac celebrată sub numele „La Grande Bellezza”, va aduce un omagiu arhitecturii prin concerte în saloanele de muzică ale palatelor și conacelor, dar și în importante săli de concerte din țara noastră.

  La această ediție aniversară, SoNoRo Conac dorește să reamintească faptul că muzica clasică trebuie să se reîntoarcă în filarmonici, în fața unui public dornic să revină la un cotidian alcătuit din ritualuri menite să cultive frumusețea și pacea fiecărei zile.

  Programul complet al turneului:

  • 9 aprilie – Filarmonica de Stat Sibiu, Sala Thalia, Sibiu
  • 10 aprilie – Universitatea Babeș-Bolyai, Auditorium Maximum, Cluj-Napoca
  • 11 aprilie – Palatul Culturii, Târgu Mureș
  • 12 aprilie – Filarmonica de Stat Oradea, Sala Enescu-Bartok, Oradea
  • 15 aprilie – Filarmonica Arad, Palatul Cultural, Arad
  • 16 aprilie – Muzeul de Artă, Sala Barocă, Timișoara
  • 18 aprilie – Ateneul Român, București
  • 19 mai – Muzeul de Artă „Casa Simian”, Râmnicu Vâlcea
  • 21 mai – Portul Cultural Cetate, jud. Dolj
  • 22 mai – Casa Memorială Compozitor George Ștephănescu, Arefu, jud. Argeș
  • 28 iunie – Palatul Peleș, Sinaia
  • 29 iunie – Conacul Miclescu, Călinești, jud. Botoșani
  • 30 iunie – Palatul Culturii, Iași

  Mai multe detalii despre programul concertelor și modalitățile de rezervare a locului sunt disponibile pe https://conac.sonoro.ro/.

  Inițiat în 2013, turneul SoNoRo Conac și-a propus încă de la început, prin asocierea muzicii cu diverse opere arhitecturale emblematice din România, să sugereze nevoia de respect, atenție și sprijinire a patrimoniului și a resurselor culturale extraordinare ale României. SoNoRo Conac a pornit de la ideea de a reda muzicii de cameră spațiul originar, de natură intimă, propice dialogului cultural și ascultării active din partea unui public restrâns. Acest proiect își propune să sensibilizeze opinia publică în ceea ce privește multitudinea clădirilor de patrimoniu reabilitate – clădiri fabuloase, spectaculoase, elegante, care trebuie reintroduse în circuitul cultural. În cele nouă ediții, turneul SoNoRo Conac a pus pe harta emoțională a țării noastre peste 100 de clădiri de patrimoniu, unele dintre ele complet necunoscute publicului din România, dar a și atras atenția publicului internațional asupra unora dintre cele mai frumoase simboluri arhitectonice de aici.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.